Actualitate

La Bălți a fost pusă piatra de temelie a Catedralei şi Centrului Cultural Românesc. Primele slujbe religioase din noul lăcaş de cult vor fi oficiate la vară

La Bălți a fost pusă piatra de temelie a Catedralei şi Centrului Cultural Românesc. Primele slujbe religioase din noul lăcaş de cult vor fi oficiate la vară

La Bălți a fost pusă piatra de temelie a Catedralei şi Centrului Cultural Românesc, obiective ce vor fi ridicate în inima municipiului. Catedrala va purta hramul "Naşterea Maicii Domnului". Constructorii promit că primele slujbe religioase din noul lăcaş de cult vor fi oficiate la vară.

PS ANTONIE Episcop de Bălți, Mitropolia Basarabiei: „Este vorba de catedrală, centru administrativ, centru cultural, acest paraclis care va mai rămâne pentru o perioadă, un monument. Toate aceste elemente, suntem siguri, vor ajuta pe o parte din frații noștri să descopere adevărul, pentru că va fi un monument care ne va aminti de istoria noastră, pe de altă parte va fi un spațiu pentru rugăciuni”.

Terenul de 7.200 de metri pătraţi pe care va fi ridicat centrul cultural-religios a fost cumpărat cu sprijinul Guvernului României. Acest proiect reprezintă o investiție pentru viitorul neamului românesc din nordul Republicii Moldova, spune Consulul General al României la Bălți.

PETRIȘOR DUMITRESCU Consulul General al României la Bălți: „Lucrul acesta este pentru noi extrem de îmbucurător pentru că, pe viitor, în municipiul Bălți va exista un loc al spiritualității românești în acest spațiu comun de limbă, istorie, cultură și spiritualitate de pe ambele maluri ale Prutului”.

Localnicii cred că noua catedrală din municipiul Bălți va deveni o oază de cultură, liniște și regăsire sufletească.

Catedrala românească din Bălţi va fi ctitorită după proiectul Mănăstirii Zosin din județul Botoșani.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter