Actualitate

Lupte violente la Pokrovsk. Zelenski a mulțumit țărilor care ajută militar Ucraina, printre care și României

video

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a mulţumit, din nou României pentru asistenţa acordată în războiul contra agresiunii ruseşti. Aliaţii Kievului au convenit să suplimenteze ajutoarele militare pentru Ucraina. În acest timp, se duc lupte violente în apropierea oraşului strategic Pokrovsk, relatează tvrinfo.ro.

ZFR

A fost al cincilea atac masiv cu drone asupra capitalei ucrainene Kiev, din această lună, potrivit autorităților ucrainene. Apărarea antiaeriană ucraineană ar fi distrus toate proiectilele rusești lansate asupra Kievului. În mesajul sau zilnic către ucraineni, președintele Zelenski a spus că Ucraina a încheiat noi acorduri pentru livrarea de armament și finanțare pentru propria industrie producătoare de rachete și drone.

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei: Pentru paşii anunţaţi la Ramstein şi pentru altă asistenţă convenită în această săptămână, aş dori să mulţumesc Germaniei, Americii, Marii Britanii, Canadei, Spaniei, Ţărilor de Jos, Suediei, Norvegiei, României, Lituaniei şi Letoniei. Vă mulţumesc, tuturor, prieteni!

În Pokrovsk, oraș ucrainean aflat acum la mai puțin de 20 de kilometri de linia frontului, autoritățile încearcă să evacueze populația. Nu toți oamenii vor să plece.

Artur, soldat ucrainean: Am trecut deja de ultimul bloc. Sunt doar soldaţi aici, aşa cum vedeţi, doar oameni care locuiesc aici şi din anumite motive nu vor să plece.

Potrivit autorităților ucrainene, în Pokrovsk au rămas peste 20.000 de localnici, în pofida luptelor violente din apropierea orașului. Localnicii au la dispoziție doar patru ore zilnic pentru a-și procura cele necesare, după care intră în vigoare interdicția de circulație.

author-img_1

Svetlana Cojocaru

Reporter