Social

Zi importantă pentru locuitorii din Bălți. A fost pusă piatra de temelie a Catedralei şi a Centrului Cultural Românesc din inima municipiului

post-img
Zi importantă pentru locuitorii din Bălți

La Bălți a fost pusă prima piatră de temelie a Catedralei şi a Centrului Cultural Românesc din inima municipiului. Catedrala va purtea numele „Naşterea Maicii Domnului” şi „Sfântul Ierarh Iosif cel Milostiv, Mitropolitul Moldovei”. Primul va fi construit paraclisul, unde, deja în aceast vară urmează să fie oficiate slujbe religioase, scrie Nordnews.md

„Este vorba de catedrală, centru administrativ, centru cultural, acest paraclis care va mai rămâne pentru o perioadă, un monument. Toate aceste elemente, suntem siguri, vor ajuta pe o parte din frații noștri să descopere adevărul, pentru că va fi un monument care ne va aminti de istoria noastră, pe de altă parte va fi un spațiu pentru rugăciuni”, a povestit PS Antonie, Episcop de Bălți, Mitropolia Basarabiei.

Terenul pe care va fi ridicat centrul cultural a fost achiziţionat cu sprijinul financiar al Guvernului României. Potrivit Consulului General al României la Bălți, Petrișor Dumitrescu, proiectul reprezintă o investiţie pentru viitorul neamului românesc din nordul Republicii Moldova.

„Lucrul acesta este pentru noi extrem de îmbucurător pentru că, pe viitor, în municipiul Bălți va exista un loc al spiritualității românești în acest spațiu comun de limbă, istorie, cultură și spiritualitate de pe ambele maluri ale Prutului”, a declarat Petrișor Dumitrescu, Consulul General al României la Bălți.

Catedrala va fi ctitorită după proiectul Mănăstirii Zosin din judeţul Botoşani și va fi contruită pe terenul de 7200 m2.

author-img_1

Svetlana Carțîn

Reporter