Actualitate

Șefa „Apă-Canal” declară că apa va fi oprită în Botanica și Telecentru. Radu Marian: „Orice deconectare intenționată va fi considerată sabotaj”

post-img
Apă-Canal

În urma intenției Premier Energy de deconecta de la energie electrică blocul administrativ al SA „Apă-Canal Chișinău”, viceprimarul Irina Gutnic, șefa „Apă-Canal”, a declarat pentru TVR MOLDOVA că va fi sistată furnizarea apei în sectoarele Botanica și Telecentru.

„Vor  fi afectate sectoarele Botanica si Telecentru, dat fiind faptul că distribuția apei are loc prin sistemul de presiune și vom fi nevoiți sa întrerupem distribuirea apei către aceste sectoare, ca să evităm riscuri de deteriorare a rețelelor, deoarece pot surveni avarii”, a declarat Irina Gutnic.

Într-o reacție pe Telegram, deputatul Radu Marian a precizat că orice deconectare intenționată a apei în Chișinău poate fi considerată sabotaj.

„Sediul central de la Apă-Canal deține un generator, astfel încât aceștia își pot desfășura activitatea. Orice deconectare intenționată va fi considerat sabotaj și va trebui pedepsită conform legii”, a scris Radu Marian pe Telegram.

Amintim că „Premier Energy” a notificat Apă-Canal despre faptul că se vede nevoită să recurgă pe 2 februarie, 2023, la dreptul său legal de a deconecta instalațiile de utilizare a energiei electrice, pentru a nu admite creșterea în continuare a datoriei.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter