Justiție

Un funcționar din cadrul MAI a fost depistat cu avere nejustificată. Inspectorii de integritate au trimis cauza în instanța de judecată

post-img
ANI

Un funcționar din cadrul MAI a fost depistat de inspectorii Autorității Naționale de Integritate (ANI) cu avere nejustificată în mărime de 236 205 lei, comunică MOLDPRES.

Potrivit ANI, persoana supusă controlului nu a prezentat punctul său de vedere, acte justificative și nu s-a folosit de dreptul de a lua cunoștință cu materialele dosarului de control.

Inspectorul de integritate va transmite cauza în instanța de judecată spre examinare în vederea dispunerii confiscării averii nejustificate în mărimea diferenței substanțiale constatate.

Conform sursei citate, din data rămânerii definitive și irevocabile a hotărârii judecătorești prin care se confirmă existența averii nejustificate, funcționarul ar urma să fie decăzut din dreptul de a exercita o funcție publică pe o perioadă de trei ani, cu înscrierea în Registrul de stat al persoanelor care au interdicție de a ocupa anumite funcții.

Persoana vizată are dreptul de a contesta actul de constatare, care la moment nu este definitiv.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter