Pastila de securitate

Din 6 iulie, la Telematinalul TVR MOLDOVA lansează „Pastila de securitate” – o campanie de informare în parteneriat cu CID NATO în R. Moldova

post-img
Telematinalul TVR și CID NATO
Sursa foto: TVR Moldova

Invazia barbară a Rusiei în Ucraina, condamnată de o lume întreagă, a stârnit îngrijorări legitime în special în țările vecine zonei de conflict. Cu atât mai mult în Republica Moldova, care are o frontieră cu Ucraina în lungime de peste 1200 km și pe teritoriul căreia se află încă trupe rusești, în regiunea transnistreană.

Securitatea națională a devenit, astfel, o preocupare majoră pentru decidenții de la Chișinău și pentru populație. Temerea, că și nevoia de a înțelege mai bine actualul mediu de securitate sunt firești, în condițiile în care războiul provocat de Rusia - principala amenințare pentru pacea și stabilitatea în zona euro-atlantică, o aduce tot mai aproape de Republica Moldova - un stat mic, cu potențial militar redus și putere economică limitată.

TVR MOLDOVA, în parteneriat cu Centrul de Informare și Documentare privind NATO în Republica Moldova, încearcă să răspundă acestui interes printr-o campanie care explică multiplele aspecte ale securității și modalitățile de asigurare a acesteia.

Vom vorbi despre vulnerabilități, riscuri și amenințări; despre cum se apără statul de asemenea pericole, prin instituții interne și prin apartenența la structuri externe, precum ONU; despre deciziile recentului summit NATO de la Madrid și consolidarea cooperării cu statele partenere, între care se află și Republica Moldova.

author-img_1

Constantin Uzdris

Reporter