Justiție

Un utilaj agricol cu nereguli, depistat în punctul de trecere a frontierei Costești

post-img
Un utilaj agricol cu nereguli, depistat la PTF Costești

Un utilaj agricol care urma să fie supus vămuirii a fost indisponibilizat de polițiștii de frontieră pe faptul unor suspiciuni asupra numărului caroseriei.

Potrivit Poliției de Frontieră, incidentul s-a înregistrat astăzi, în punctul de trecere a frontierei Costești.

Pentru autorizarea intrării în Republica Moldova, la pista de control s-a prezentat un bărbat de 46 de ani, domiciliat în r. Rîșcani. Bărbatul se afla la volanul unui automarfar cu remorcă, ambele înmatriculate în România.

În urma controlului efectuat, s-a constatat că acesta tracta un utilaj agricol, care urma să fie supusă procedurilor de vămuire. În timpul verificărilor actelor, polițiștii de frontieră au depistat că numărul caroseriei a tractorului nu corespunde cu cel din certificatul de înmatriculare prezentat de către șofer.

Audiat, șoferul a declarat că doar asigură transportarea utilajului agricol dintr-o țară europeană, fără a face verificări amănunțite privind veridicitatea actelor și înscrisurilor mașinii.

În continuare s-a dispus efectuarea expertizei tehnice pentru elucidarea circumstanțelor. Între timp, tractorul a fost indisponibilizat până la finalul anchetei.

author-img_1

Svetlana Carțîn

Reporter