Social

Iași va găzdui cea de-a 17-a reuniune anuală a societății euro-asiatice de chirurgie cardiovasculară și toracică

post-img
imagine

În perioada 17 - 20 octombrie 2024, orașul Iași va găzdui cea de-a 17-a Reuniune Anuală a Societății Euro-Asiatice de Chirurgie Cardiovasculară și Toracică (EABM), care aduce împreună peste 450 de participanți (dintre care 200 de speakeri) din 38 de țări de pe toate continentele. Evenimentul formează un context esențial pentru schimbul de experiențe și diseminarea celor mai recente inovații în domeniul chirurgiei cardiovasculare și toracice care tratează atât copiii, cât și adulții.

Programul congresului va include 41 de sesiuni interactive, cu discuții despre cazuri clinice complexe și teme esențiale precum bolile congenitale ale inimii, chirurgia valvulară și tehnicile minim invazive. De asemenea, se va pune accent pe utilizarea tehnologiilor avansate și inteligenței artificiale în îngrijirea cardiacă.

Printre momentele de vârf se numără simpozioanele dedicate moștenirii Prof. Dr. Francis Robicsek și gestionării eficiente a sângelui în chirurgia cardiacă, care pun în lumină inovații cheie pentru optimizarea îngrijirii pacienților.

Prof. Univ. Dr. Grigore Tinică, Președintele Congresului, a declarat: „Este cea mai mare manifestare științifică din domeniul chirurgiei cardiovasculare din România din ultimii ani, consolidând astfel statutul Iașului ca centru de excelență în medicină cardiovasculară.”

Congresul este acreditat de Uniunea Europeană a Medicilor Specialiști și Ordinul Asistenților Medicali din România, oferind astfel recunoaștere profesională participanților. De asemenea, va include o expoziție medicală cu 19 companii de renume care vor prezenta tehnologii de vârf pentru intervenții cardiovasculare.

Participanții vor avea ocazia unică de a interacționa cu lideri mondiali în chirurgia cardiovasculară, printre care Prof. Joseph S. Coselli, Prof. Yutaka Okita, Prof. Kay-Hyun Park, Prof. David Taggart, Prof. Sotirios Prapas, Prof. Belhan Akpinar, Prof. James Tatoulis inclusiv cu Prof. Dr. Tirone David, promotorul intervenției de înlocuire a bulbului aortic și prezervarea valvei aortice, o procedură inovatoare, cu impact major asupra calității vieții pacienților.

EABM 2024 reprezintă o nouă confirmare a poziției orașului Iași ca important centru de excelență în medicina cardiovasculară, consolidându-i statutul de gazdă de evenimente medicale internaționale de anvergură.

 Congresul oferă o șansă rară pentru tinerii chirurgi români de a participa la o manifestare de asemenea amploare și de a învăța direct de la cei mai mari experți ai lumii. „EABM 2024 reprezintă nu doar un cadru de învățare, ci și o oportunitate de a dezvolta parteneriate internaționale, care vor sprijini inovațiile în domeniul nostru”, a adăugat Prof. Univ. Dr. Grigore Tinică.

author-img_1

Iuliana Adiaconiței

Reporter