Social

Angajații IGSU au intervenit pentru lichidarea consecințelor ploilor ce au avut loc ieri

post-img
Salvatorii și pompierii au intervenit în urma ploilor abundente

Angajații IGSU au fost solicitați la lichidarea consecințelor ploilor ce au avut loc pe de 29 mai 2024. Potrivit datelor IGSU, în ultimele 24 de ore salvatorii și pompierii au intervenit în 48 situații de risc.

Potrivit datelor colectate din subdiviziunile Inspectoratului, în seara zilei de ieri salvatorii au intervenit în orașul Hâncești, unde au efectuat lucrări de pompare a apei, circa 60 m3 dintr-o gospodărie afectată de precipitațiile abundente. Intervenția pompierilor a fost necesară și în localitatea Gherman, raionul Ungheni, aici salvatorii au pompat 15 m3 de apă din interiorul unui beci.

 Mai mult, pompierii au fost solicitați și în satul Dănceni, raionul Ialoveni pentru evacuarea apei din interiorul unui beci a unei gospodării, unde nivelul crescut al apei putea cauza daune materiale considerabile. Astfel, angajații IGSU au reușit să pompeze aproximativ 800 m3 de apă.

Totodată, salvatorii au fost solicitați și pentru realizarea lucrărilor de deblocare a carosabilului, după ce rafalele de vânt au doborât mai mulți copaci în municipiul Chișinău. Astfel, pompierii au efectuat lucrai de defrișare a arborilor pe străzile Nikolai Zelinski 38/2, Sarmizegetusa 37/5, Ipate Soroceanu 19, dar și în localitatea Stolniceni raionul Hâncești.

De asemenea, angajații IGSU au intervenit și în ajutorul persoanelor a căror automobile au rămas blocate în stradă din cauza ploilor. Astfel, salvatorii au tractat trei autovehicule de pe strada Calea Ieșilor din municipiul Chișinău.

author-img_1

Iuliana Adiaconiței

Reporter