Recomandări

Obiectiv Comun: 12 - 13 iunie 1941, primul val de deportări

post-img
Obiectiv Comun

În noaptea de 12 spre 13 iunie 1941, autoritățile sovietice au declanșat o operațiune de deportare masivă a locuitorilor din Basarabia și Bucovina de Nord. Este primul val de deportări, care rămâne un eveniment dramatic și dureros în istoria României. Oamenii erau transportaţi în condiții extrem de grele - vagoanele de tren erau supraaglomerate, fără ventilație adecvată, hrană sau apă suficientă. Mulți au murit pe drum din cauza bolilor, înfometării și condițiilor inumane. Represiunile staliniste în Basarabia şi Bucovina de Nord și tragediile familiilor deportate sunt subiectele emisiunii Obiectiv Comun de astăzi.

Invitaţii ediţiei sunt: ALEXANDRU POSTICA - președinte Asociația Foștilor Deportați și Deținuți Politici din Moldova; ANATOL PETRENCU - istoric; ADRIAN CIOROIANU - istoric. Reporter - Anişoara Creţu, moderator - Elena Guțu, producător - Ana Iacub.

Emisiunea Obiectiv Comun este difuzată de luni până vineri, începând cu ora 17.00, şi poate fi urmărită pe TVR MOLDOVA, dar şi online pe pagina de Facebook.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter