Extern

Peste 210.000 de ruși au semnat contracte pentru războiul din Ucraina în 2025, declară Moscova

post-img
Dmitri Medvedev, vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei și fost președinte, vizitează poligonul Prudboi din regiunea Volgograd, 1 iunie 2023
Sursa foto: Kyivindependen.com

Peste 210.000 de ruși au semnat contracte cu Ministerul Apărării din ianuarie până în iulie 2025 pentru a lupta în Ucraina, a declarat pe 2 iulie Dmitri Medvedev, vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, potrivit kyivindependent.com.

„Ritmul este destul de decent, bun”, a spus Medvedev la o reuniune a comisiei pentru personalul Forțelor Armate. „Sper că vom putea menține același impuls în viitor.”

Încă 18.000 de persoane s-au alăturat unităților de voluntari, a adăugat Medvedev.

Revelația vine în timp ce Rusia continuă să-și intensifice efortul de război, în ciuda apelurilor repetate din partea Ucrainei, SUA și a partenerilor europeni pentru un armistițiu necondiționat.

Conform serviciilor de informații occidentale și ucrainene citate de Wall Street Journal, forțele ruse recrutează lunar între 30.000 și 45.000 de soldați noi – aproape dublu față de rata de mobilizare a Ucrainei, despre care președintele Volodimir Zelenski a declarat că este de 25.000-27.000 de soldați pe lună.

Ucraina estimează că Rusia a suferit aproape 1 milion de victime de la începutul invaziei la scară largă în februarie 2022. Cu toate acestea, Moscova și-a compensat pierderile printr-o recrutare agresivă și un aflux constant de soldați contractuali.

La sfârșitul anului 2024, președintele rus Vladimir Putin a semnat un decret care crește numărul Forțelor Armate la 2,38 milioane de persoane, inclusiv 1,5 milioane de militari.

Rusia a lansat, de asemenea, anul acesta cea mai mare campanie de recrutare din ultimii 14 ani, cu scopul de a recruta 160.000 de oameni pentru serviciul obligatoriu. Federația Rusă organizează două campanii anuale de recrutare, primăvara și toamna, care necesită un an de serviciu din partea bărbaților eligibili.

Deși recruții nu sunt de obicei trimiși în zone de luptă, Kremlinul s-a bazat pe stimulente financiare și promisiuni de grațiere pentru a recruta civili și foști deținuți pentru războiul său împotriva Ucrainei.

În urma mobilizării parțiale extrem de nepopulare din septembrie 2022, care a declanșat un exod a peste 261.000 de ruși, Moscova a evitat recrutările în masă, bazându-se în schimb pe serviciul pe bază de contract.

„Victime majore în rândul civililor” - SUA îngheață atacurile aeriene

author-img_1

Ilie Gulca

Editor