Politic

Adrian Efros: Combaterea corupţiei din interiorul instituţiilor de forţă este o prioritate pentru Ministerul de Interne a Republicii Moldova

Adrian Efros: Combaterea corupţiei din interiorul instituţiilor de forţă este o prioritate pentru Ministerul de Interne a Republicii Moldova

Combaterea corupţiei din interiorul instituţiilor de forţă este o prioritate pentru Ministerul de Interne a Republicii Moldova. Problemele sunt complexe si a fost întocmit şi un profil al poliţistului predispus de a lua mită pentru a înțelege mai bine și a combate fenomenul.

Ministrul de Interne, Adrian Efros, a declarat in emisiunea Punctul pe AZi de la TVR MOLDOVA că se iau măsuri de combatere a corupţiei din interiorul sistemului. Poliţistul predispus de a lua mită ar avea in jur de 30 de ani și un stagiu de activitate între 5 şi 10 ani, conform unui profil realizat in baza statisticilor.

ADRIAN EFROS ministrul afacerilor Interne al Republicii Moldova: „Cei mai mulţi sunt căsătoriţi, au copii, au credite, în special credite imobiliare. De aici survine toată necesitatea şi vulnerabilitatea.”

Pe lângă coruptia din sistem, Ministerul de Interne are o multime de alte probleme. Amenințările hibride, sunt una dintre ele și recent a fost semnat un Acordul privind statutul Misiunii de Parteneriat a Uniunii Europene în Republica Moldova pentru a consolida capacitățile în domeniul gestionării crizelor.

ADRIAN EFROS ministrul Afacerilor Interne al Republicii Moldova: „Această platformă ne va oferi posibilitatea să îmbunătăţim comunicarea interinstituţională, cu un suport din partea experţilor UE, vom atrage şi finanţare, întrucât misiunea presupune şi un buget destul de generos.”

author-img_1

Svetlana Carțîn

Reporter