Justiție

Fostul sportiv Ion Șoltoianu, trimis pe banca acuzaților după ce ar fi agresat și amenințat cu arma un bărbat și câinele acestuia

post-img
justiție
Sursa foto: CANVA

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță trimiterea pe banca acuzaților a fostului sportiv, Ion Șoltoianu, care în luna martie a agresat fizic un bărbat în sectorul Botanica din Chișinău și a amenințat cu pistolul câinele care-l însoțea.

Incidentul a avut loc în curtea unui bloc. Atunci, învinuitul,  în vârstă de 50 de ani s-a arătat deranjat de prezența câinelui și, după un schimb de replici, a scos arma și a îndreptat-o spre animalul de companie.

Procurorii i-au formulat învinuirea pentru comiterea huliganismului agravat și de purtarea și păstrarea ilegală a armei de foc și a munițiilor fără autorizarea necesară. 

Potrivit legii penale, pedeapsa maximă pentru faptele incriminate este pedeapsa cu închisoarea pentru un termen de șapte ani. La solicitarea procurorilor PCCOCS, acesta continuă să fie deținut în arest preventiv.

În același timp, procurorii PCCOCS de comun cu ofițerii Inspectoratului Național de Investigații continuă urmărirea penală în privința acestuia pentru faptul că a șantajat oameni de afaceri ca să-i întoarcă datorii inventate în sume de 150.000 euro, 11 milioane lei și 200.000 euro. 

Potrivit legii, până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești finale, acesta se prevalează de prezumția nevinovăției.

author-img_1

Cristina Popescu

Reporter