Social

Un iarmaroc agricol s-a deschis, astăzi, în Chişinău. La tarabele cu răsad, seminţe şi flori s-au format rânduri încă de la primele ore ale zilei

Un iarmaroc agricol s-a deschis, astăzi, în Chişinău. La tarabele cu răsad, seminţe şi flori s-au format rânduri încă de la primele ore ale zilei

Un iarmaroc agricol s-a deschis, astăzi, în Chişinău. A fost forfotă mare printre tarabe, iar pe lângă răsad şi seminţe, doritorii şi-au mai putut cumpăra flori sau arbuşti pentru gospodării. Iarmarocul se va desfăşura până la sfârşitul lunii.

Agricultori din toate zonele Republicii Moldova au venit astăzi la iarmarocul agricol de pe strada Mitropolit Varlaam din Chişinău. La tarabele cu răsad, seminţe şi flori s-au format rânduri încă de la primele ore ale zilei. Nu a dus lipsă de cumpărători nici acest fermier, care vine aici an de an.

„Firul, care pentru e pentru seră, costă 10 lei, care nu e pentru seră este 3 lei. – Aveţi cumpărători? – Mulţumesc, prima zi este astăzi, băieţii care mă ştiu din anii trecuţi vin nici nu mă întreabă cât costă - ,,dă, că-s bune". Ţine, bade, 10 lei şi drum bun! Şi la anul tot la mine să vii, hai!”

DANIELA DANILOVA jurnalist TVR MOLDOVA: „Târgul de lângă Piața Centrală este, zilele acestea, punctul de întâlnire al celor pasionaţi de grădinărit. Tarabele sunt pline cu arbuști, puieți, dar și flori multicolore.”

Târgul, care seamănă cu grădină imensă, a fost raiul iubitorilor de flori.

„Avem trandafiri, avem lilii. – Aveţi cumpărători astăzi? – Avem, mulţumim, sunt... decât deloc e bine şi atât. – Şi cu cât vindeţi floricelele?”

„Floricele. – De care floricele aţi cumpărat? – Gladiole, gheorghine, clopoţei… leuştean…”

„Văd că sunt foarte frumoase florile, tare frumoase! şi vreau să îmi aleg pentru vilă, să fac să fie frumos sufletului şi ochiului. Vreau bigonii şi de astea (către vânzător), cum le zice? Tot bigonii? … dar sunt multianuale? – da, da.”

„Mi-a zis vânzătorul că e ceva neobişnuit şi foarte frumos. Aşa că o să le punem în pământ şi o să vedem dacă este reuşita achiziţia. MUSCA Eu cred că pentru aşa flori frumoase, 100 de lei de bucată nu este scump. Efortul omului şi munca lui este mult mai scumpă.”

Iarmarocul va fi deschis până la finele lunii şi este organizat de autorităţile municipale.

author-img_1

Svetlana Carțîn

Reporter