Politic

VIDEO. Mesajul cancelarului federal german Olaf Scholz: „În data de 1 iunie, familia europeană se va aduna în R. Moldova. Credem că războiul nu-și mai are locul în Europa”

post-img
Olaf Scholz

Cancelarul federal german Olaf Scholz a declarat că în data de 1 iunie, familia europeană se va aduna în Republica Moldova. Scholz spune că războiul nu-și mai are locul în Europa.

„În data de 1 iunie, familia europeană se va aduna în Republica Moldova, o familie care este unită în lupta pentru o cooperare pașnică, pentru prosperitatea economică, pentru drepturile omului și pentru democrație. Credem că războiul nu-și mai are locul în Europa. Ne adresăm celor care suferă în urma agresiunii și amenințărilor din partea Moscovei. Acesta este mesajul puternic pe care îl va transmite Summitul Comunității Politice Europene. Iată de ce R. Moldova are tot sprijinul nostru. Iată de ce R. Modlova nu este singură”, a declarat Olaf Scholz.

Organizarea Summit-ului în Republica Moldova a fost o decizie a reuniunii CPE de la Praga din octombrie 2022. La evenimentul din 1 iunie participanții la Summit vor analiza eforturile comune pentru pace, apărarea democrației, consolidarea interconectării energetice și securității globale.

Citește și: Mesajul președintei Parlamentului European, Roberta Metsola: „Republica Moldova nu este singură, viitorul nostru este împreună”.

Ursula von der Leyen: R. Moldova nu este singură, Uniunea Europeană este alături de voi.

author-img_1

Svetlana Carțîn

Reporter