Actualitate

Analistul politic român Cristian Pârvulescu: România are pregătite toate scenariile de sprijin pe care Republica Moldova le va agrea, inclusiv din punct de vedere militar

post-img
Cristian Pârvulescu

„România are pregătite toate scenariile de sprijin pe care Republica Moldova le va agrea, inclusiv din punct de vedere militar, ceea ce sperăm că nu se va întâmpla, deși situația devine pe zi ce trece tot mai tensionată”, a declarat analistul român Cristian Pârvulescu pentru TVR MOLDOVA.

„Președintele Klaus Iohannis este foarte atent când vorbește. 

Dacă a subliniat în mod insistent că este vorba de orice scenariu, nu este doar o declarație puternică de sprijin pentru Republica Moldova, ci și un avertisment  pentru cei care vor continua să  folosească metodele de destabilizare  pe care le vedem în ultimele luni

Asta înseamnă că oricare ar fi tipul de intervenție pe care Rusia îl va folosi, dar ne putem imagina că Rusia ar putea încerca destabilizarea, inclusiv militară, a Republicii Moldova, folosind trupele din Transnistria. Chiar și în aceste scenarii, România va sprijini Republica Moldova.

Motivul pentru care președintele Klaus Iohannis se întâlnește cu Maia Sandu este exact în această logică. Pentru cei care vor să se aventureze în destabilizarea politicii Moldova, președintele Klaus Iohannis a transmis un avertisment clar”, a spus Cristian Pârvulescu.



 

author-img_1

Cristian Sava

Reporter