Social

Republica Moldova va putea solicita altor state acordarea protecției pentru indicațiile geografice și denumirile de origine

post-img
Republica Moldova va putea solicita altor state acordarea protecției pentru indicațiile geografice și denumirile de origine

Republica Moldova va putea solicita altor state acordarea protecției pentru indicațiile geografice și denumirile de origine. Parlamentul a ratificat, astăzi, actul de la Geneva al Aranjamentului de la Lisabona privind denumirile de origine și indicațiile geografice.

Actul de la Geneva reprezintă o revizuire a Aranjamentului de la Lisabona privind protecția indicațiilor locului de origine a produselor și înregistrarea lor internațională, care a fost semnat la 31 octombrie 1958. În prezent, Uniunea de la Lisabona este formată din 43 de state.

Respectiv, Actul de la Geneva a fost elaborat pentru perfecționarea sistemului de acordare a protecției indicațiilor locului de origine a produselor și înregistrarea lor internațională. Astfel, ratificarea acestui document va avea drept rezultat protejarea intereselor naționale și va avea un efect pozitiv pentru producătorii din țara noastră. În temeiul Actului de la Geneva, se va asigura dreptul Republicii Moldova de a solicita altor țări protecția pentru indicațiile geografice și denumirile de origine. În același timp, țara noastră își va asuma responsabilitatea de a examina solicitările de acordare a protecției în Republica Moldova pentru indicațiile geografice și denumirile de origine din statele membre ale Aranjamentului de la Lisabona.

author-img_1

Svetlana Carțîn

Reporter