Sport

Milsami Orhei a învnis Zimbru, în sferturile de finală ale Cupei Republicii Moldova. Echipa din Chișinău a contestat rezultatul la FMF

Milsami Orhei a învnis Zimbru, în sferturile de finală ale Cupei Republicii Moldova. Echipa din Chișinău a contestat rezultatul la FMF

Milsami Orhei a întors scorul în bătălia cu Zimbru Chișinău și s-a calificat în semifinalele din Cupa Republicii Moldova. Totuși, galben-verzii au depus o contestație la Federația de Fotbal, pentru că "vulturii roșii" ar fi încălcat regulamentul de joc.

După succesul de 2 la 1 în tur, Zimbru Chișinău s-a văzut egalată la general în al 14-lea minut din manșa secundă. Igor Lambarskyi s-a evidențiat în tricoul formației Milsami.

În actul secund, Mihail Ștefan a înscris pentru galben-verzi. "Vulturii roșii" au marcat din nou în timpul adițional, prin Vasile Luchița, al șaselea jucător intrat pe teren din tabăra clubului din Orhei, deși conform regulamentului fiecare echipă poate schimba doar cinci fotbaliști într-un meci.

Partida a trecut în prelungiri, iar atunci Milsami a dat lovitura prin Radu Gînsari, care a transformat o lovitură de pedeapsă.

Zimbru Chișinău a depus o contestație la departamentul de competiții din cadrul Federației de Fotbal, care va veni cu o decizie în timpul apropiat. Cât despre celelalte meciuri, FC Petrocub a învins-o categoric pe FC Stăuceni, scor 4 la 1. Axenti, Platica, Abagna și Seidu au făcut diferența.

Iar Sheriff Tiraspol s-a impus în partida cu FC Victoria Chișinău. Ferreira, Forov și Akanbi au înscris în tricoul formației ce a triumfat în ultimele două ediții ale turneului.

În semifinalele Cupei Republicii Moldova, Sheriff Tiraspol va juca cu Milsami Orhei, în cazul în care nu va fi descalificată și va fi înlocuită de Zimbru Chișinău, iar Petrocub Hîncești o va întâlni pe câștigătoarea duelului dintre Dacia-Buiucani și FC Bălți.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter