Social

Locuitorii din raionul Soroca vor avea drumuri mai bune grație unui proiect transfrontalier

post-img
Soroca
Sursa foto: imagine simbol

Locuitorii din raionul Soroca vor avea drumuri mai bune datorită unui proiect transfrontalier de îmbunătăţire a infrastructurii. Lucrările, ce au un cost de 2,3 miloane de euro, sunt finanțate prin intermediul Programului Operațional Comun România-Republica Moldova. Cu aceşti bani vor fi reabilitate şosele de pe ambele maluri ale Prutului.

Proiectul "Drumuri bune și accesibile în comuna Comarna, Iași, și Vasilcău, Soroca, va asigura modernizarea a 8 kilometri de drum. Şoseaua spre comuna Vasilcău, lungă de 3,7 kilometri, era aproape impracticabilă, indiferent de anotimp. Locuitorii spun că așteaptă de mult ca porţiunea de drum să fie reparată.

„Era foarte rău şi e rău şi în prezent. Lumea se plânge că se strică maşinile şi cheltuie mulţi bani pe piese. Sperăm şi ne rugăm la domnul ca să se împlinească visul”.  

VEACESLAV RUSNAC preşedinte, raionul Soroca: „Din zona respectivă vor beneficia patru localităţi: Vasilcău, Trifăuţi, Inundeni şi Ruslanovca. Pentru raionul Soroca a fost alocat 1,6 de milioane de euro”.

Reprezentanţii autorităţilor publice locale au declarat că drumurile care vor fi reabilitate vor oferi condiţii sporite de siguranţă pentru cetăţenii de pe ambele maluri ale Prutului.

CONSTANTIN GRĂDINARU primar, Comarna, Iaşi: „Cel puţin pot spune că în Comarna într-o lună şi jumătate, cel mult, vom da ordinul de începere a lucrărilor.  Cu siguranţă, în caietul de sarcini, eu îmi doresc ca în august, la nivel de comună, să fie terminat”.

CLAUDIU BERBECARU manager de proiect, Comarna, Iaşi: „S-a discutat şi la conferinţa de presă: 4,4 km în România şi 3,7 în Republica Moldova. Sumele sunt aproximativ identice, soluţiile sunt un pic diferite. Din partea românească – asfalt, din partea Republicii Moldova – beton”.

Proiectul are o durată de implementare de 18 luni.

author-img_1

Svetlana Cojocaru

Reporter