Justiție

Operațiune CNA-SIS-PA, în dosare de finanțare ilegală a unor partide politice: 25 de percheziții, efectuate în nordul R. Moldova și la Chișinău

post-img
percheziții

Ofițerii Centrului Național Anticorupție și Serviciului de Informații și Securitate, în comun cu procurorii Procuraturii Anticorupție, au efectuat astăzi 25 de percheziții în regiunea de Nord a R.. Moldova și în mun. Chișinău la reprezentanți ai unor partide politice, pe parcursul zilei de astăzi, în dosare penale ce vizează finanțarea ilegală a partidelor politice.

Potrivit probelor administrate pe dosare, s-a constatat că mai mulți reprezentanți ai partidelor ar fi implicați în procesul recepționării, transportării şi distribuţiei mijloacelor băneşti ilicite, destinate pentru plăți neoficiale.

În rezultatul perchezițiilor, au fost ridicate mijloace bănești în sumă de 189 200 de lei, 25 415 de euro, 2 430 de dolari, 4500 de franci elvețieni, telefoane mobile, dar și înscrisuri de ciornă. O persoană au fost reținută și plasată în izolatorul CNA pentru 72 de ore.

author-img_1

Svetlana Cojocaru

Reporter