Actualitate

Maia Sandu, despre embargoul impus de Rusia la importul de fructe și legume din Republica Moldova: „Vrem să ajungem pe piețele în care este apreciat produsul”

post-img
Maia Sandu

„Noi trebuie să ne străduim să avem produse de calitate, producție competitivă după preț și calitate, dar vrem să ajungem pe piețele în care este apreciat produsul, nu unde alte criterii definesc deciziile dacă să ne lase să exportăm sau nu”, a declarat președintele Maia Sandu, într-un interviu acordat TV Nord Moldova.

Maia Sandu a menționat că Guvernul discută și cu alte potențiale piețe.

„Cunoașteți  că în această vară am reușit să obținem reguli de acces mai simple  pentru producătorii noștri pe piața europeană. Dincolo de piața  europeană sunt și alte piețe”, a spus Maia Sandu, potrivit Radio Chișinău.

Amintim că începând cu 15 august, a intrat în vigoare noul embargo impus de ruși la importul fructelor și legumelor din Republica Moldova.

Excepție fac doar produsele cultivate în raioanele din stânga Nistrului.  O notificare în acest sens a ajuns, săptămâna trecută, la Agenția  Națională pentru Siguranța Alimentelor.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter