Deși pare ceva ușor și la îndemâna oricui, umorul e un gen care se construiește cu mult efort. E frumos să ne amintim astăzi de cei care au scris, pe unde ironic, pe unde sarcastic - Aureliu Busuioc, Petru Cărare, Efim Tarlapan, Aurel Scobioală și alții. Dar și actori, care ne-au făcut să ne ținem de burtă, râzând - Mihai Curagău, Vasile Tăbârță, Valeriu Cazacu, Victor Ștefaniuc... și, nu în ultimul rând, maestrul Tudor Tătaru, născut într-o zi de 1 aprilie. Să urmărim un material, cu recurs la memorie, dar și la ... umor bun.
În peste patru decenii de activitate, Gheorghe Urschi a realizat numeroase emisiuni, a scris cărți, piese de teatru și scenarii de film, pe care tot el le-a regizat. Carisma și felul în care a surprins mofturile și metehnele noastre rămân deosebite.
Un alt Gheorghe renumit a fost cel Pârlea, bun prieten și coleg de scenă al lui Urschi. Au jucat în multe spectacole împreună, au avut turnee, unde au ridicat săli în picioare, prin energia pe care o transmiteau. Majoritatea personajelor tot din viață erau inspirate.
În familie nu-i ca pe scenă, dar, dacă ești talentat, oricum bine iese. Umorul lui Gheorghe Urschi a fost apreciat și pentru momentele artistice pe care le prezenta cu soția sa, Maria Urschi.
Se știe că marele artist Nicolae Sulac, pe lângă talentul muzical, avea și simțul glumei la el acasă.
Bun la parodii este și Nicolae Hodină, care a învățat de la cei mai mari. Intră ușor, și în rol de primar, dar și de fermier, dacă trebuie.
Sunt peste 20 de ani de când Pavel Bechet nu ne mai înveselește. A fost tare bun în tot ce a făcut. Și acum, unii artiști îi cântă textele.