Sport

Andrian Mardare și Zalina Marghieva, premiați cu aur

video

La mai puțin de o săptămână după ce a cucerit aurul la un turneu de atletism din Cehia, Andrian Mardare a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului și la o competiție din Turcia. Pe lângă aruncătorul de suliță, și-a adjudecat titlul suprem și Zalina Marghieva, în proba de aruncarea ciocanului.

Deși nu a fost un timp favorabil, Andrian Mardare a reușit să arunce sulița la o distanță de 81,68 de metri. Atletul din Republica Moldova a avut un avans de aproximativ șapte metri față de rezultatele înregistrate de doi sportivi din Turcia, care au completat podiumul de premiere.

A primit medalia de aur și Zalina Marghieva, care a concurat în proba de aruncarea ciocanului și a reușit rezultatul de 71,12 metri. Pe treapta secundă a urcat o sportivă din Grecia, iar locul trei i-a revenit unei atlete din Cipru.

La competiția din Turcia au concurat și alți sportivi din Republica Moldova. Dimitriana Bezede, Serghei Marghiev și Alexandra Emilianov au obținut medaliile de argint în probele de aruncarea greutăților, aruncarea ciocanului și aruncarea discului. De asemenea, și-a adjudecat bronzul Andreea Stavila, care a parcurs distanța de trei kilometri cu obstacole în nouă minute și 52 de secunde, ceea ce reprezintă un nou record personal.

author-img_1

Svetlana Carțîn

Reporter