Recomandări

Aurelian Silvestru, la ISTORII CU TÂLC: „Concluzia e clară: Fără carte nu poți fi personalitate”

post-img
Aurelian Silvestru, la ISTORII CU TÂLC
Sursa foto: tvr

Scriitorul, psihologul, publicistul și pedagogul AURELIAN SILVESTRU este invitatul următoarei ediţii ISTORII CU TÂLC. Spune că prin activitatea sa literară și pedagogică vrea să-i ajute pe oameni să-și găsească vocația și valoarea apelând la demnitate, bunătate și credință în Dumnezeu. Emisiunea va fi difuzată duminică, 01 octombrie 2023, ora 22.00, la TVR MOLDOVA.

AURELIAN SILVESTRU: ,,Fără muncă nu există rezultate. Rezultate sunt doar acolo unde se depune mult efort, multă muncă. Inspiraţia nu vine niciodată dacă tu personal nu mergi spre ea. Această stare a sufletului nu poate sa vina de nicăieri, trebuie tu să ți-o provoci în primul rând prin muncă. Am obosi mai puţin dacă am munci mai mult.”

AURELIAN SILVESTRU: ,,Trebuie să te rogi pentru alţii şi atunci Dumnezeu te ajută şi pe tine. Fiecare suferinţă este o lecţie. Sfatul meu este să vă concentraţi pe lecţie, nu pe suferinţă… Răbdarea şi iertarea sunt două lucruri pe care noi în calitate de creștini trebuie sa le folosim de fiecare dată când suntem loviţi.”

AURELIAN SILVESTRU: ,,Părinţii care sunt mai tutelari faţă de copii şi le permit totul trebuie să ştie că permisivitatea nu duce la creşterea unei personalităţi veritabile. Acel copil va creşte căutând mereu ajutorul în jurul său și nu în sine. Succesul vine prin tine, nu există un duşman mai mare decât cel pe care îl porţi tu în tine. Dar nu există nici alt prieten mai bun decât tu însuţi!”

AURELIAN SILVESTRU: ,,Faptul că avem un diapazon foarte mare de informaţii a diminuat valorile. Tineretul nu prea ştie care sunt adevăratele valori. Această dezorientare este primul motiv care ne provoacă mari probleme în rândurile tineretului. Concluzia e clară: fără carte nu poţi fi personalitate. Cartea continuă să aibă valoarea şi preţul ei şi cartea continuă să fie pilonul de bază care formează personalitatea. Fără responsabilitate nu există calitate. Trebuie să ştim că suntem liberi în măsura în care respectăm libertatea celorlalţi.”

Emisiunea „ISTORII CU TÂLC” este difuzată la TVR MOLDOVA duminică, ora 22.00, la TVR INTERNAȚIONAL marţi, ora 15.50, la TVR CULTURAL vineri, ora 15.00. În reluare - luni, ora 02.00 / joi, ora 10.00 la TVR MOLDOVA şi luni ora 08.00 la TVR CULTURAL.

Invitaţii emisiunii sunt personalităţi din diferite domenii, iar discuţiile sunt pline de confidențe, destăinuiri despre experiențe, eșecuri, dorințe de realizare, stări de bine, emoții, creșteri. Moderatorul podcastului este actorul şi prezentatorul Anatol Guzic.

author-img_1

Cristina Popescu

Reporter