Social

S-a dat startul sărbătorilor de iarnă, la Chișinău

S-a dat startul sărbătorilor de iarnă, la Chișinău

Chişinăul îmbracă haine de sărbătoare. Aseară s-au aprins luminiţele din bradul aflat scuarul Teatrului de operă şi balet "Maria Bieşu". La inaugurarea târgului de Crăciun au participat sute de oameni, bunici, părinţi, copii. Toţi s-au bucurat de un spectacol cu Moş Crăciun şi alţi eroi din poveşti.

Un concert a urmat aprinderii luminiţelor din brad.

Cei mai aşteptaţi au fost, însă, Moş Crăciun şi Crăciuniţa. Apariţia lor i-a entuziasmat pe cei mici.

„- De ce îţi plac sărbătorile de iarnă?

- Pentru că îmi place că ninge, toate celea.”

„Venim din ţara cea cu creste, unde este ca-n poveste, cu troiene de ninsori, să vă aducem vestea mare- astăzi este sărbătoare. Îmi place bradul cu luminiţe”.

„I-ai scris moşului o scrisoare?

- O să reuşesc.

- O să reuşeşti, până o să vină anul nou, o să reuşeşti. La mulţi ani, sărbători frumoase.”

La târg au fost amenajate mai multe zone de distracţie pentru copii iar la căsuţe se vând tot felul de globuleţe şi ornamente de Crăciun, gustări, băuturi calde şi vin fiert.

„Avem plăcinţele gustoase cu brânză, cartofi, cu vişină, cu varză. Cafea, ceai. În an a fost bine, tragem nădejdea să fie şi mai bine”.

„Foarte bine. Dispoziţia de sărbătoare. Păcat că nu este zăpadă, dar e foarte super, îmi place”.

„E foarte bine. Copiii sunt mega mulţumiţi”.

„În zilele de weekend şi sărbători vom avea surprize cu diveşi artişti, dj, concursuri, prezentatori şi aşa mai departe. În celelalte zile avem activizăţi, caruseluri, tobogane muzică bună şi DJ seara. Până pe 14 ianuarie. Finisăm de anul nou de sfântul vasile.”

Târgul de Crăciun din scuarul Teatrului naţional de operă şi Balet "Maria Bieşu" este organizat, pentru al zecelea an consecutive, de câţiva agenţi economici. Intrarea este gratuită.

author-img_1

Svetlana Carțîn

Reporter