Actualitate

România îndeplinește formal toate condițiile tehnice pentru Visa Waiver. Românii ar putea călători fără vize în SUA începând cu prima parte a anului viitor

post-img
imagine simbol

România îndeplinește, de astăzi, formal toate condițiile tehnice pentru a face parte din programul Visa Waiver, a anunțat Ambasada României în Statele Unite ale Americii, relatează tvrinfo.ro.

Ieri, s-a încheiat anul fiscal în Statele Unite, iar ultima condiție pe care România o mai avea de îndeplinit a fost satisfăcută. Sigur, așteptăm o confirmare de la partenerii americani în perioada următoare, dar evaluarea noastră, bazându-ne pe numărul de aplicații pentru vize din acest an, precum și pe trendul puternic descrescător din ultimii ani, este că Romania a coborât sub procentul de 3% al ratei de respingere, a anunțat ambasadorului României în Statele Unite ale Americii, Andrei Muraru.

Primii români vor putea călători fără vize în Statele Unite, probabil, în prima parte a anului viitor.

A călători fără vize în America nu este doar un statut privilegiat acordat unei țări. Vor exista beneficii importante pentru noi. Călătorind mai ușor, românii vor construi mai multe punți și vor putea impulsiona astfel comerțul sau investițiile. De asemenea, ne așteptăm să avem curând mai multe curse aeriene directe între România și America, a spus ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, Andrei Muraru.

author-img_1

Ion Calmis

Editor