Justiție

Procurorul general, nemulţumit de ancheta în cazul Gorgan

Procurorul general, nemulţumit de ancheta în cazul Gorgan

La o săptămână de când în spaţiul public au apărut informaţii că fostul şef al Marelui Stat Major al Armatei Republicii Moldova, Igor Gorgan, ar fi colaborat cu serviciile ruseşti, Procuratura încă nu a deschis un dosar penal. Precizarea a fost făcută de procurorul general Ion Munteanu, care s-a arătat nemulţumit de activitatea instituţiilor de drept.

ION MUNTEANU, procuror general al Republicii Moldova: SIS, Procuratora pentru combaterea criminalității organizate pe acest caz, este în comunicare permanentă. La moment, suntem în etapa de a confirma sau a informa câtă atingere securității statului au adus acele mesaje care au părut public și dacă mai sunt și alte activități de natura celor care au apărut public în mass media săptămâna trecută.Am menţionat şi săptămâna trecutvă vom investiga inclusvi de ce Procuratura a aflat din presă despre asemenea incidente.

Munteanu a refuzat să spună dacă Gorgan se află în țară. Am încercat din nou să-l sunăm pe Igor Gorgan, dar acesta are telefonul deconectat.

Între timp, preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, i-a retras, prin decret prezidenţial, toate distincţiile de stat.

Acum o săptămână, The Insider a publicat o investigaţie în care se arată că fostul șef al Marelui Stat Major al Armatei Republicii Moldova, Igor Gorgan, ar fi colaborat cu serviciile de informaţii ale Rusiei.

Mai exact, Gorgan ar fi transmis sistematic informaţii secrete colonelului rus, Aleksei Makarov, despre ce arme cumpără Kievul din țările vecine, inclusiv din Republica Moldova.

La scurt timp după publicarea investigaţiei, Adrian Băluţel, şeful de cabinet al preşedintelui Republicii Moldova, a scris că acţiunile lui Gorgan ar trebui investigate ca trădare de patrie.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter