Sport

Arcașul basarabean, Dan Olaru, numărul șase mondial

Arcașul basarabean, Dan Olaru, numărul șase mondial

Fiind deja în Top 10 cei mai buni arcași din întreaga lume, Dan Olaru are toate şansele să ajungă şi lider mondial. Pentru a reuși o astfel de performanță, sportivul din Republica Moldova trebuie să înregistreze noi succese răsunătoare, precum e cel de la Cupa Mondială.

floare carpet

După o serie de competiții de anvergură, Dan Olaru a revenit în Republica Moldova. L-am întâlnit pe Poligonul Dinamo din Chișinău, unde își perfecționează tehnica. Arcașul a luat aurul la Cupa Mondială, o performanță istorică pentru Republica Moldova. DAN OLARU, arcaș: „- Când ai realizat că medalia de aur poate fi a ta? – Când am ajuns pe podium. Până în ultimul moment nu știam. Toate duelurile au fost dificile."

IRINA CECANOVA, antrenoare: "Este vorba atât de noroc, cât și de un dar de la Cel de Sus. Posibil, lui Dumnezeu i s-a făcut milă de noi și ne-a dat asta."

Cu acest succes, Dan Olaru și-a asigurat, în premieră, prezența în finala Cupei Mondiale, unde vor concura opt cei mai buni sportivi.

IRINA CECANOVA, antrenoare: „Nu că ar obține rar calificarea, dar din Europa poate fi doar unul dintre cei șapte, maxim două persoane. Este o competiție de un prestigiu impunător."

Arcașul putea să-și treacă încă o medalie în palmares, la Grand Prix-ul din Croația. Însă a pierdut în fața unui sportiv din Slovenia.

floare carpet

DAN OLARU, arcaș: „Eu sunt mulțumit cu acest rezultat deoarece am avut dueluri foarte bune, iar competițiile de bază și cele mai importante abia urmează."

Rezultatele înregistrate în ultima perioadă i-au adus sportivului un număr impunător de puncte. Dan Olaru se află, în prezent, pe locul șase în clasamentul mondial, pentru prima oară în carieră.

IRINA CECANOVA, antrenoare: "Din patru concursuri, Dan a fost în trei finale. Într-adevăr, a ocupat de două ori locul patru, dar în schimb a luat aurul."

DAN OLARU, arcaș: „Dacă voi mai reuși asemenea rezultate anul acesta se poate de ajuns și primul. Dar e foarte complicat. Pentru primul loc este o mare bătălie."

Pentru Dan Olaru urmează o altă serie de turnee de calibru, printre care Jocurile Europene și Campionatul Mondial. Câștigarea medaliei de aur la una dintre aceste două competiții îi poate aduce arcașului biletul de calificare la Olimpiada de la Paris.

author-img_1

Svetlana Cojocaru

Reporter