Recomandări

Finanțarea ilegală a partidelor, în discuții la Punctul pe AZi

post-img
Mădălin Necșuțu
Sursa foto: TVR

Procuratura Anticorupție investighează finanțarea ilegală a partidelor politice de către fugarul Ilan Șor, condamnat în dosarul „Frauda Bancară”. În cadrul investigațiilor, deputații transfugi Irina Lozovan și Alexandr Nesterovschi au fost lipsiți de imunitate parlamentară, iar ulterior reținuți. Aceștia sunt acuzați că ar fi acceptat finanțări ilegale în favoarea Partidului „Renaștere” din partea grupului criminal Șor, spălare de bani și corupere pasivă.

Potrivit procurorului general interimar, Ion Munteanu, Ilan Șor și Alexandr Nesterovschi ar fi încercat să o mituiască pe fosta deputată a Platformei DA, Arina Spătaru, în prezent președinta ALDE, pentru ca aceasta să lanseze un partid pretins a fi pro-european, dar care să promoveze, din umbră, interesele lui Șor.

În schimb, Șor i-ar fi promis parlamentarului bani pentru partid și salarii lunare pentru toții membrii formațiunii. Ex-deputatul a denunțat intențiile lui Șor și Nesterovschi și a conlucrat, sub acoperire, împreună cu ofițerii anticorupție, pentru ca cei doi să fie trași la răspundere.

Arina Spătaru a făcut mai multe dezvăluiri din perioada în care a lucrat „sub acoperire”. Jurnalistul Mădălin Necșuțu va dezvolta subiectul cu președinta ALDE, Arina Spătaru și directorul Centrului de Investigații Jurnalistice, Cornelia Cozonac.

Emisiunea este difuzată de luni până vineri, începând cu ora 19.00, şi poate fi urmărită pe TVR MOLDOVA, online pe pagina de Facebook dar și pe YouTube.

author-img_1