Economic

Guvernul Olandei va ajuta la sporirea securităţii energetice a Republicii Moldova

post-img
securitate energetica
Sursa foto: stiri.md

În Republica Moldova a fost lansat un proiect de asistenţă tehnică pentru consolidarea securităţii energetice a ţării. După cum a comunicat pentru Infotag serviciul de presă al ministerului infrastructurii şi dezvoltării regionale, acesta va fi implementat cu asistenţa guvernului Olandei.

Asistenţa va avea ca scop, în special, sprijinirea capacităţilor instituţionale ale guvernului în promovarea eficienţei energetice şi surselor regenerabile de energie; sprijinirea ministerului în promovarea şi dezvoltarea unui Fond de eficienţă energetică pentru sectorul rezidenţial; îmbunătăţirea cadrului legal în domeniul eficienţei energetice a performanţei energetice a clădirilor şi valorificarea surselor regenerabile de energie; creşterea gradului de conştientizare a publicului cu privire la oportunităţile de investiţii în eficienţă energetică şi surse regenerabile.

Pe termen lung, potrivit ministerului infrastructurii, toate acestea vor contribui la reducerea dependenţei Moldovei de importurile de gaze naturale, gospodăriile vor fi mai puţin afectate de creşterea preţurilor la energie, vor fi reduse emisiile de CO2.

author-img_1

Constantin Uzdris

Reporter