Justiție

Procuratura Anticorupție a contestat cu recurs mandatul de arest la domiciliu a ex-directorului SIS, Vasile Botnari

post-img
Vasile Botnari

Procurorii au contestat astăzi, 22 iunie, cu recurs la Curtea de Apel Chișinău, încheierea Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana din 20 iunie curent prin care s-a dispus înlocuirea arestului preventiv aplicat în privința ex-directorului Serviciului de Informații și Securitate, Vasile Botnari, cu arestul la domiciliu, pe un termen de 30 zile.

Astfel,  procurorii anticorupție solicită prelungirea măsurii sub formă de  arestare preventivă pe un termen de 30 zile aplicată în privința  ex-directorului SIS.

„​Procurorii  și-au motivat recursul prin netemeinicia deciziei instanței de  judecată. Or, la eliberarea mandatului de arestare la domiciliu în  privința persoanei vizate, instanța de judecată nu a oferit o apreciere  corespunzătoare argumentelor aduse de către procuror cum ar fi: riscul  ingerinței învinuitului în cursul normal al efectuării justiției,  influențarea și exercitarea de presiuni asupra martorilor care nu au  fost încă audiați, nimicirea și deteriorarea probelor, întrucât  urmărirea penală încă se află în plină desfășurare”, se arată în  comunicatl Procuraturii Anticorupție. 

Amintim  că, ex-directorului SIS este vizat în cadrul unei cauze penale, pornite  pe faptul îmbogățirii ilicite, săvârșite de o persoană cu funcție de  demnitate publică (art.330/2 alin.(2) din Codul penal).

author-img_1

Cristian Sava

Reporter