Actualitate

Anatol Șalaru: Dacă Rusia va suferi o înfrângere dureroasă în Ucraina, Transnistria, cu actuala guvernare, va dispărea

post-img
Anatol Șalaru

Rusia are nevoie de Transnistria ca să se extindă până la Prut și, dacă Rusia va suferi o înfrângere dureroasă în Ucraina, Transnistria, cu actuala guvernare, va dispărea, separatismul va dispărea”, a declarat președintele PUN Anatol Șalaru, la emisiunea Punctul pe AZi de la TVR MOLDOVA.

Potrivit lui Anatol Șalaru, în cazul în care la Chișinău nu va mai fi o guvernare pro-europeană ci una pro-rusă, separatismul nu va dispărea.

„Nimeni nu va veni să dea jos Guvernul pentru că a fost pro-rus. Dacă vor reuși să destabilizeze guvernarea actuală și să demită guvernul, pro-rușii vor face alegeri anticipate, iar sondajele arată că Șor și cu socialiștii sunt capabili să ia peste 50%”, a spus Anatol Șalaru.

Deputatul PAS Vitalie Jacotă a declarat, cu referire la o eventuală misiune civilă a UE în Republica Moldova, că, în situația actuală, orice suport este binevenit.

„Orice suport acordat de partenerii noștrii europeni ar fi benefic pentru noi. Acest tip de suport ar trebuii să vină la pachet cu alt tip de misiuni care deja există - Parteneriatul pentru Pace dintre Republica Moldova și UE”, a spus Vitalie Jacotă.

Liviu Vovc, secretar general al Platformei DA., a declarat la emisiune că a existat experiența lui Plahotniuc și toată lumea înțelege unde se poate ajunge dacă la putere ar veni Șor și socialiștii.

„Noi venim cu anumite remarci. în speranța că lucrurile vor fi îmbunătățite. Ideea de a bloca în stradă protestatarii în anumite etape, doar ajută Partidul Șor să crească în sondaje. Toate rutierele ar trebui blocate de unde pornesc, ca să nu existe grupuri mai mari”, a precizat Liviu Vovc.

Emisiunea integrală Punctul pe AZi din 7 martie o puteți urmări în continuare.



author-img_1

Cristian Sava

Reporter