Actualitate

Atac cibernetic asupra Președinției. Canalul de Telegram al instituției a fost spart

post-img
atac cibernetic

Canalul oficial de Telegram al Președinției Republicii Moldova a fost ținta unui atac cibernetic. Pe acesta a fost plasat un mesaj în care se vorbește despre mai multe scheme de corupție în care ar fi vizați demnitari de stat.

UPDATE: În timpul ședinței Guvernului de astăzi, ministrului Justiţiei, Sergiu Litvinenco, a venit cu o reacție: „Era previzibil, ajungem la un final și acesta nu este deloc plăcut pentru grupările criminale care s-au unit."

Mai mult de atât, un mesaj asemănător a fost publicat și pe canalul de Telegram al Ministrului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu.

canalul de Telegram: Andrei Spînu

 

canalul de Telegram al Președinției


Ulterior, prin intermediul canalului de Telegram al Guvernului „Prima Sursă”, autoritățile au infirmat mesajul precizând că pagina a fost piratată.

"Instituția prezidențială anunță că a fost spart Canalul oficial de Telegram al Președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu. În rezultat, au fost plasate mai multe informații false. Se depun eforturi acum pentru a elimina consecințele acestor atacuri cibernetice și pentru a restabili integritatea conturilor de rețele sociale", anunță autoritățile.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter