Extern

O navă de război americană și mai multe nave comerciale au fost atacate în Marea Roșie

post-img
USS Carney

Pentagonul a declarat că este la curent cu informațiile potrivit cărora o navă de război americană și mai multe nave comerciale au fost atacate în Marea Roșie, potrivit Sky News.

„Suntem conștienți de rapoartele privind atacuri asupra navei USS Carney și a unor vase comerciale în Marea Roșie și vom furniza informații pe măsură ce acestea vor fi disponibile”, a adăugat acesta, citat de Sky News, potrivit Hotnews.ro.

Aceasta vine după ce agenția britanică Maritime Trade Operations a declarat că a primit rapoarte privind un atac cu drone în strâmtoarea Bab al-Mandab din Marea Roșie.

Anterior, agenția a raportat activități cu drone care proveneau din Yemen, precum și o posibilă explozie, și a cerut navelor aflate în zonă să fie prudente.

O serie de atacuri au fost raportate în apele din Orientul Mijlociu de când a izbucnit războiul dintre Israel și Hamas.

Luna trecută, un vas comercial legat de Israel a fost capturat de militanții Houthi.

Grupul este un aliat al Iranului și controlează cea mai mare parte a coastei Yemenului la Marea Roșie.

Acesta a lansat anterior rachete balistice și drone militare asupra Israelului și a promis că va viza mai multe nave israeliene.

Echipajul distrugătorului de rachete ghidate USS Carney care operează în nordul Mării Roșii doborâse pe 19 octombrie trei rachete de croazieră de atac terestru și mai multe drone lansate de forțele Houthi din Yemen.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter