Actualitate

Nicu Popescu, despre declarațiile liderului de la Kiev: Am fost martorii încercărilor eșuate de a destabiliza Guvernul și integrarea europeană, inclusiv prin proteste plătite

post-img
Nicu Popescu, Dmytro Kuleba, G7
Sursa foto: mfa.gov.md

Și Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene de la Chișinău (MAEIE) a venit cu o reacție la declarațiile președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, privind interceptarea unui plan de distrugere a R. Moldova de către Federația Rusă.

„În dialogul nostru extern ne conducem de prioritatea fortificării rezilienței și, în acest sens, luptăm împotriva dezinformării, pledăm pentru susținerea presei libere, prioritizăm eradicarea corupției, desfășurăm investiții în reziliența energetică și economică și modernizăm sectorul de securitate și apărare”, precizează MAEIE într-un comunicat de presă.

De asemenea, șeful diplomației de la Chișinău susține că încercările eșuate de a destabiliza integrare europeană demonstrează că cetățenii R. Moldova își doresc să trăiască în democrație și pace.

„Pe parcursul anului trecut am fost martorii încercărilor eșuate de a destabiliza guvernul și cursul de integrare europeană, inclusiv prin proteste plătite. Toate aceste încercări au eșuat pentru că cetățenii noștri spun ferm că își doresc să trăiască în democrație, pace și prosperitate, în calitate de viitoare țară membră a Uniunii Europene”, a menționat vicepremierul Nicu Popescu.

Precizăm că, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski susține că a informat-o pe șefa statului Maia Sandu despre planurile Rusiei de distrugere a Republicii Moldova.

Într-o alocuțiune susținută la Consiliul European reunit la Bruxelles, Zelenski a spus: „Am discutat cu președintele Republicii Moldova, Maia Sandu despre un document care a ajuns în posesia noastră și care conține un plan al Rusiei de a distruge Moldova. Documentul arată cine și cum vrea să disctrugă Republica Moldova, ordinea democratică și instituțiile statului”, a spus Zelenski în fața liderilor europeni

„Președintele R. Moldova, Maia Sandu, este în legătură permanentă cu lideri de state și guverne din țările europene și cu alți parteneri externi, inclusiv cu președintele Zelenski, cu care are un schimb continuu de opinii și informații privind situația din regiune”, a precizat Președinția R. Moldova într-un comunicat de presă ce vizează declarațiile liderului de la Kiev.

author-img_1

Cristina Popescu

Reporter