Actualitate

Presa internațională, despre vizita lui Charles al III-lea în România, prima în străinătate după învestirea ca monarh: O conexiune profundă. Regele și-a arătat dragostea pentru România

post-img
Charles al III-lea, Klaus Iohannis

În toată lumea, presa scrie despre vizita Regelui Charles în România. Publicații importante precizează că este prima călătorie în străinătate a suveranului britanic, proaspăt încoronat. A ales ca destinație Transilvania, locul despre care toată lumea știe cât îi este de drag. Cuvintele de laudă despre frumusețea peisajului românesc și puritatea naturii descrise maiestuos de Regele Charles sunt pentru România o ocazie de promovare neprețuită.

The Thelegraph scrie despre dragostea pe care Suveranul britanic și-a declarat-o pentru România în prima călătorie pe care o face în calitate de Rege. De la momentul când a pus prima dată piciorul pe pământ românesc au trecut 25 de ani.

Numele României apare și în titlul articolului de pe site-ul Independent care scrie că "Regele laudă cultura, moștenirea și istoria României în timp ce începe o vizită privată", fără a fi însoțit de regina Camilla, potrivit stiriletvr.ro.

Și DailyMail scrie despre alegerea făcută de Regele Charles pentru prima călătorie în străinătate, după încoronare. România este prezentată ca destinație pentru un sejur privat, individual al suveranului britanic, în regiunea Transilvaniei. "Regele Charles inspectează garda de onoare a României și se întâlnește cu președintele țării în timp ce începe prima vizită în străinătate, de la încoronare", titrează publicația britanică.

Daily Mail


„O conexiune profundă": Charles călătorește în România în prima călătorie în străinătate de la încoronare", este titlul care deschide articolul din The Times în care este descrisă sosirea monarhului britanic în România, întâlnirea cu președintele României, dar și relația strânsă pe care Regele Charles a dezvoltat-o cu Transilvania.

Despre admirația suveranului Britanic pentru România scrie și People, care amintește și că Regele Charles vizitează România în timp ce Prințul Harry este așteptat la Tribunalul din Londra, săptămâna viitoare.

captură ecran


Imagini din România cu ocazia vizitei suveranului britanic s-au văzut în direct la ore de maximă audiență și pe cele mai importante posturi de televiziune internaționale - BBC, CNN sau TV 5.

Regele Charles rămâne în România până marți.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter