Economic

Peste 200 de companii vor participa la două expoziţii internaţionale specializate de toamnă organizate la Moldexpo

Peste 200 de companii vor participa la două expoziţii internaţionale specializate de toamnă organizate la Moldexpo

Peste 200 de companii vor participa la două expoziţii internaţionale specializate de toamnă organizate la Moldexpo în perioada 19 – 22 octombrie. Participanţii vor expune tehnică agricolă şi vor prezenta noutăţile în materie de tehnologii.

VLADIMIR BOLEA, ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentar: „În acest an vom avea exemple foarte multe de mini tehnică, pentru că noi avem micii şi micro fermierii din Republica Moldova care au nevoie de aceste lucruri. Noi vorbim despre utilaje care permit să economiseşti energia electrică. Apelul meu pentru agricultori este să viziteze acest târg extrem de important pentru ei şi pentru a însuşi toate inovaţiile.”

Pe lângă expoziţii, va fi organizat şi Târgul "Toamna de Aur", de unde se pot cumpăra legume și fructe direct de la fermierii din Republica Moldova.

CAROLINA CHIPER, director general, Moldexpo: „Este o platformă unică pe care noi întrunim tot sectorul agricol, unde oferim posibilitatea atât de expunere a tehnicii agricole, a utilajului nou, modern, şcolarizarea agricultorilor în acest domeniu, cât şi o platformă unde producătorii noştri autohtoni îşi pot vinde şi etala roada anului acesta. Noutatea cea mare este că împreună cu colegii am revenit şi la concursul noutatea anului, care se desfăşura şi anterior în cadrul expoziţiei.”

Expoziţia Moldagrotech este la cea de-a 42-a ediţia, iar Farmer este la ediţia cu numărul 26.

author-img_1

Svetlana Carțîn

Reporter