Actualitate

Investiții europene în modernizarea orașului Cahul

Investiții europene în modernizarea orașului Cahul

Zona centrală a municipiului Cahul s-a schimbat la faţă print-un proiect finanțat din bani europeni. Lucrările, în valoare de peste 1,8 milioane de euro, au inclus pavarea trotuarelor, asfaltarea unui sector de drum, crearea pistelor pentru bicicliști, amenajarea unui teren de joacă pentru copii și a zonelor verzi.

ZFR

Modernizarea zonei centrale din municipiul Cahul îmbunătățește infrastructura și contribuie la dezvoltarea instituțiilor culturale, sportive, de divertisment, dar și a cel puțin 13 afaceri locale.


„Orașul înflorește si noi ne bucuram ca copii vor avea un viitor mai frumos în orașul său natal. A devenit vizibil mai frumos, mai european si mai atractiv. Cahul se dezvoltă de nerecunoscut pe zi ce trece. Pentru asta noi trebuie sa fim mulțumiți, recunoscători. Să prețuim si sa sprijinim o cale dreapta, o cale europeana, sa fie parte a Uniunii Europene. Nu s-a cheltuit in altă parte, dar au mers la infrastructura. Îmi place să s-a făcut drumurile bune in oraș, parcul din centru, aici parcul, venim in fiecare zi”.


Proiectul de modernizare a fost ales de cetățeni, care au venit cu idei pentru transformarea orașului.

ZFR


JULDA KIELYTE reprezentant Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova: „Noi suntem foarte fericiți să investim în Cahul. În ultimii patru ani, am investit în proiecte legate de educație, infrastructură, comunități locale, servicii sociale şi societate civilă”.


Lucrările s-au desfășurat în perioada septembrie 2023 – august 2024. Şi Primăria municipiului Cahul a venit cu o contribuţie importantă.


NICOLAE DANDIȘ primarul municipiului Cahul: „Suntem la inaugurarea acestui scuar, un proiect care schimbă la față centrul municipiului. Cred că va fi şi un loc ideal pentru organizarea de evenimente, inclusiv culturale, în aer liber. Investițiile în Cahul, în ultimii ani, dacă vorbim de investiţii realizate deja depășesc 60 milioane de euro”.


Lucrările de modernizare au fost realizate în cadrul programului "EU4Moldova: Regiuni-cheie", finanțat de Uniunea Europeană și implementat de PNUD și UNICEF.

author-img_1

Redacția TVR Moldova

Reporter