Social

O femeie de 25 de ani, mamă a doi copii, se zbate între viață și moarte după o ceartă cu fratele ei. Bărbatul i-a dat pur și simplu foc

O femeie de 25 de ani, mamă a doi copii, se zbate între viață și moarte după o ceartă cu fratele ei. Bărbatul i-a dat pur și simplu foc

O femeie de 25 de ani, mamă a doi copii, se zbate între viață și moarte după o ceartă cu fratele ei, urmată de cruzimi greu de imaginat. Bărbatul i-a dat pur și simplu foc iar victima are acum arsuri pe 70% din suprafața corpului. Tragedia s-a produs în satul Logăneşti, raionul Hînceşti. Vă avertizăm, urmează detalii care vă pot afecta emoţional.

NICOLAE BOICO, reporter TVR MOLDOVA: „Cei doi fraţi împreună cu mama lor au consumat toată ziua bături alcoolice, iar spre seara, între aceştia s-a iscat o ceartă. Nenorocirea s-a produs în anexa lucuinţei. TAIE  În acel moment, cei doi copii ai femeii se aflau în casă, împreună cu bunica lor”

Mama fraţilor spune că sora și fratele nu s-au putut înţelege cum să împartă casa părintească. Primarul recunoaște că victima, care este văduvă, era dependentă de alcool şi chiar a urmat un tratament.

VALENTIN DANU, primar, Logăneşti: „Noi pe ceilalţi nu-i ştiam pe tata, fratele şi aşa mai departe. Dumneai înainte consuma o perioadă. Am monitorizat-o permanent. O perioadă, chiar, chiar deja spre bine. Deja fusese la punctul medical, primea chair şi aceleaşi picurători şi aşa mai departe”

Obiceiurile bahice ale familiei erau binecunoscute in sat iar scandalurile erau și ele la ordinea zilei.

Femeia are doi copii, o fată de 6 ani şi un băiat de şapte luni. Ambii au fost internați la Spitalul din Hânceşti și vor fi transferaţi apoi la un centru de plasament.

DIANA CHIRIAC, purtător de cuvânt, Spitalul Raional "Hânceşti": „Copii sunt internaţi în secţia de pediatrie al spitalului nostru. Dar sunt doar cu infecţii respiratorii. Sunt în afara oricărui pericol. Copilul mic, de şase luni este în grija moaşelor noastre”.

Mama lor însă este în stare extrem de gravă la Reanimare. Are arsuri pe 70 la sută din suprafaţa corpului iar prognosticul medicilor este rezervat.  

DIANA CHIRIAC, purtător de cuvânt Spitalul Raional "Hânceşti": „Este intubată, dar se coordonează în permanenţă cu Chişinăul ca să oferim un tratament respectiv”.

Fratele victimei a fost reţinut de oamenii legii. Suspectul riscă o pedeapsă între 15 la 20 de ani de închisoare sau chiar detenţie pe viaţă.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter