Extern

Zelenski: Sistemele moderne de apărare aeriană sunt capabile să protejeze vieți, lucru demonstrat în Orientul Mijlociu

post-img
Volodimir Zelenski

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski afirmă că Ucraina are nevoie de ajutor din partea aliaţilor săi pentru a se apăra de atacurile aeriene, la fel cum Israelul s-a bazat pe aliaţii săi pentru a distruge ameninţările inamice.

Acesta a precizat, în mesajul său video transmis în cursul serii de duminică, că Rusia folosește fiecare zi, săptămână și lună pentru a provoca daune semnificative în Ucraina. ”Din păcate, asistența acordată Ucrainei este încă limitată, iar statul rus are încă acces la componente critice necesare pentru a produce rachete și drone.”

Volodimir Zelenski a subliniat că trebuie oprită complicitatea la teroare.

”Fiecare rachetă care țintește Ucraina conține cel puțin zeci de componente – electronice, cipuri – furnizate de companii din alte țări și importate prin teritoriul vecinilor Rusiei. Dronele „Shahed” conțin, de asemenea, componente produse în lumea liberă. Toate acestea trebuie și pot fi oprite: complicitatea la teroare, capacitatea teroriștilor de a căuta complici în întreaga lume și toate formele de teroare rusească în sine.”


Președintele Ucrainei a transmis, în mesajul video, că lumea întreagă a văzut ce înseamnă adevărata apărare atunci când ”aviația și apărarea aeriană au doborât rachetele iraniene și dronele „Shahed” îndreptate spre Israel”.

”Aviația modernă își dovedește eficiența, sistemele moderne de apărare aeriană sunt capabile să protejeze vieți – acest lucru a fost demonstrat în Orientul Mijlociu, când aviația și apărarea aeriană au doborât rachetele iraniene și dronele „Shahed” îndreptate spre Israel. Întreaga lume vede ce este adevărata apărare. Vede că este fezabilă”, a spus Zelenski.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter