Social

Caz revoltător la gimnaziul din Malcoci, Ialoveni: Un elev a fost bătut şi electrocutat de un coleg

Caz revoltător la gimnaziul din Malcoci, Ialoveni: Un elev a fost bătut şi electrocutat de un coleg

Caz revoltător la gimnaziul din Malcoci, raionul Ialoveni. Un elev de 15 ani a fost bătut şi electrocutat de colegul său. Incidentul s-a produs in curtea școlii sub privirile a zeci de copii. Victima a ajuns la spital și a avut nevoie de o intervenţie chirurgicală. Poliţia a inceput o anchetă după ce a fost sesizată de mama victimei. Și direcţia de învăţământ Ialoveni va face cercetări. Atenţie, urmează informaţii ce vă pot afecta emoţional.

Mama victimei susține că agresorul este chiar fiul directoarei gimnaziului din Malcoci. Femeia și-a văzut fiul acasă, plin de vânătăi.

NINO PODOLEANU, mama copilului agresat: „Eu trimit copilul normal la şcoală, iar ei mi-l trimit înapoi cu fractură, cu vânătăi, umflat, agresat fizic şi emoţional, cu electroşocul la burtă. Asta-i normal? Când am ajuns acasă am văzut în ce stare e copilul meu. Nu înţeleg faptul de ce nu s-a solicitat ambulanţa”.

Copilul a ajuns la spital şi a fost operat la nas.

NINO PODOLEANU, mama copilului agresat: „Nu contează că e copilul directoarei sau alt copil. Eu nu accept copiii între ei în aşa măsură să se bată sau cu electroşocul acesta, eu am rămas şocată cu ce copiii vin la şcoală. E ceva anormal”.

ANGELINA UNGUREANU, jurnalist TVR MOLDOVA: „Adolescentul ar fi fost bătut și electrocutat de un alt elev chiar pe teritoriul gimnaziului din satul Malcoci. Totul s-ar fi întâmplat după lecții. Am încercat să discutăm cu directoarea instituției de învățământ, însă când am ajuns la faţa locului, am găsit uşa încuiată”.

„- Directoarea este, la repauză o să iasă şi o să vorbiţi. Da, avem regulament că trebuie să încuiem. Nu trebuie să intre nimeni în şcoală”.

În cele din urmă, am intrat in școală dar directoarea gimnaziului a încuiat uşa biroului și a refuzat să vorbească despre indicent.

„Doamna directoare, vă rog, să descuiaţi, să discutăm un pic”.

ION SCUTARU, şeful direcţiei generale de învăţământ Ialoveni: „Regretăm ceea ce s-a întâmplat în instituţie. Excludem orice variantă de violenţă în rândul elevilor. I-am zis mamei că vom fi expliciţi în decizia pe care o vom lua. Noi nu avem cumva categorii de copii favorizaţi sau excluşi, sau mai bine zis categorii de angajaţi în instituţiile de învăţăpmânt care au careva favoruri. Vor fi traşi la răspundere toţi cei care sunt implicaţi”.

Politia a inceput si ea o anchetă şi ar trebuie să afle de unde avea elevul aggresor aparatul cu electrosocuri dar si cum a intrat cu el in scoală.

MARIANA DIDENCO, ofiţer de presă, IP Ialoveni: „Pe cazul dat este iniţiat un proces penal pentru stabilirea tuturor circumstanţelor. Dat fiind faptul că persoanele sunt minore, urmează să fie audiate în prezenţa părinţilor, dar şi a unui pedagog”.

SVETLANA GOREA, psiholog: „Cea mai mare vină în cazul dat le revine părinţilor, pentru că este una când sunt în nişte medii nocive, dar când mediul este ok, şcoala este relativ ok, familia este unde se formează baza realităţii. Eu de exemplu aş da o propunere pentru autorităţi să facă nişte şcoli obligatorii unde să vină părinţii al căror copii încalcă regulile”.

Potrivit Poliţiei, în acest an, în școlile din Republica Moldova au fost înregistrate 136 de incidente şi infracţiuni în rândul elevilor in care au fost implicati 252 de elevi.

author-img_1

Svetlana Cojocaru

Reporter