Sport

Fotbal în Școli. Două licee din Republica Moldova au beneficiat de echipament sportiv din partea FMF

post-img
Fotbal în școală
Sursa foto: TVR MOLDOVA

Federația Moldovenească de Fotbal continuă implementarea cu succes a celui mai mare proiect social-sportiv din republică - Fotbal în școli. Ieri, 45 de elevi ai claselor specializate de fotbal din Liceul Teoretic "Universul" din Chișinău și din Liceul Teoretic "Hyperion" din orașul Durlești au primit câte un set de echipament sportiv din partea Federației Moldovenești de Fotbal și cadouri din partea partenerilor.

La evenimente au participat managerul proiectului Fotbal în școli, Valentin Chicu, PR managerul Moldtelecom, Ecaterina Zosim, manager de proiect Moldtelecom, Boris Cojocari, directorii și profesorii instituțiilor de învățământ.

Acest echipament constituie una din acțiunile forului fotbalistic, în colaborare cu partenerii strategici, care au menirea să contribuie la îmbunătățirea calității educaționale a copiilor din aceste instituții, care au semnat contract de colaborare cu FMF pentru formarea claselor specializate de fotbal.

Proiectul ”Fotbal în Școli” - Clase specializate prevede crearea claselor pe baza solicitărilor din partea instituțiilor de învățământ. Din 1 septembrie 2020 fiecare instituție de învățământ participantă la Proiectul ”Fotbal în Școli” - Clase Specializate a primit din partea FMF un set de inventar sportiv (20 mingi, sac pentru mingi, 20 conuri și 40 copete și 15 bavete de joc) pentru organizarea și sporirea calității antrenamentelor, iar fiecare elev din clasa sportivă va primi câte un set de echipament care include: un rucsac, echipament de vară, iarnă și de prezentare. În cadrul proiectului este prevăzut și un curs de instruire pentru antrenorii din instituțiile de învățământ. Clasele specializate de fotbal vor urma un program special cu antrenamente mai intensive, de 2 ori pe zi, cu o alimentare corectă și nutritivă pe parcursul zilei. Clasele vor fi mixte, formate din 25-30 de copii. Astfel, elevii, băieți și fete, din aceste clase vor beneficia de 10 ore de fotbal saptămânal în cadrul disciplinei "Fotbal".

Proiectul este implementat cu succes în peste 280 de instituții de învățământ.

author-img_1

Constantin Uzdris

Reporter