SOCIAL

Străzile Chişinăului s-au transformat, încă o dată, în piste de raliu pentru indivizi iresponsabili. Doi şoferi au fost filmaţi recent în timpul unei curse ilegale

Străzile Chişinăului s-au transformat, încă o dată, în piste de raliu pentru indivizi iresponsabili. Doi şoferi au fost filmaţi recent în timpul unei curse ilegale. Imaginile au fost filmate şi postate pe Internet de un pasager aflat în una dintre maşini. Poliţia a inceput o anchetă pentru a-i identifica pe cei vinovaţi şi îi vor cerceta pentru comportament agresiv în trafic.

în imagini se vede cum şoferii celor două maşini se iau la întrecere pe viaductul ce leagă sectoarele Centru şi Botanica din Chişinău. S-au au ignorat cele mai elementare reguli de circulaţie şi acul vitezometrelor a trecut de 150 de km pe oră. Nu este prima oră când astfel de indivizi îşi riscă viaţa în curse ilegale pe această porţiune de drum. Cazul a ajuns în vizorul poliţiei.

NATALIA GOLOVCO, ofiţer de presă, INSP: „Inspectoratul de Poliţie s-a autosesizat în acest caz. Acum se verifică toate circumstanţele, inclusiv identificarea conducatorilor auto. Pentru încălcarea de către şoferi a regulilor de circulaţie rutieră, prin comportament agresiv, de la începutul anului, poliţia a expediat către instanţa de judecată 238 de cazuri”.

După găsirea vinovaţilor şi cercetarea cazului, Poliţia transmite dosarul la Judecătorie pentru a se da o sentinţă. Pentru comportament agresiv în trafic, şoferii riscă o amendă de doar 2000 de lei, cinci puncte de penalizare şi privarea dreptului de a conduce timp de un an. Dacă se dovedeşte că şoferul a încalcăt în mod repetat legea, el este amendat cu 3000 de lei şi riscă să nu mai conducă timp de doi ani.

Anul trecut, a fost introdusă şi sancţiunea penală pentru şoferii care participă la întreceri, concursuri sau antrenamente neautorizate pe drumurile publice. Cei care încalcă noile reglementări primesc o amendă de 75 de mii de lei sau până la doi ani de închisoare.

Pe 17 mai 2020, în urma unei curse ilegale, doi oameni au murit. Tragedia s-a produs la intersecţia străzilor Ismail şi Ştefan cel Mare. Vinovat a fost un bărbat de 27 ani, cu o pasageră la bord, care, din cauza vitezei, a pierdut controlul volanului şi a intrat într-un taxi, omorât şoferul şi pasagerul.

Pariul la cursa ilegală a fost de 50 de euro, bani pentru care au murit doi oameni.