SOCIAL

Ambasada Ţărilor de Jos au oferit R. Moldova echipament anti-Covid-19 în valoare de 78 mii euro

Poliţia de frontieră şi instituţiile penitenciare din Republica Moldova au primit o donaţie importantă pentru lupta împotriva noului coronavirus. Echipamente de protecţie, termoscanere şi alte instrumentele medicale, toate în valoare de 78 de mii de euro, au fost oferite de către Ambasada Ţărilor de Jos într-un proiect implementat de Organizaţia Internaţională pentru Migraţie.

Datorită acestei donaţii, Poliţia de Frontieră va putea asigura mai multă siguranţă cetăţenilor şi angajaţii din vămi. Instituţia a primit peste 400 de unităţi de protecţie, 22 de termoscanere, aparate de oxigen şi peste două tone de soluţii dezinfectante.

Echipamentul anti-Covid va permite o bună gestionarea a coronavirusului asigurând în acelaşi timp protecţia şi securitatea atât a poliţie de frontieră cât şi a persoanelor care traversează zilnic frontiera de stat. 23 13

Echipamentele vor fi distribuite la toate punctele de trecere a frontierei din Republica Moldova, dar şi in penitenciare.

VALENTIN FIODOROV, şef adjunct, Poliţia de Frontieră: Beneficiu este unul substanţiale pentru Poliţia de Frontieră. Astfel, capacităţile instituţionale sunt îmbunătăţite.
 
Donaţia de astăzi face parte din proiectul „Consolidarea răspunsului naţional al Republicii Moldova la criza COVID-19”. Valoarea totală a donaţiei, care s-a făcut in mai multe etape, este de 78 mii de euro.