POLITIC

Secretarul general al Guvernului, Dumitru Udrea a discutat cu şeful Cancelariei prim-ministrului României, Mircea Abrudean detaliile privind şedinţa comună a Guvernelor R. Moldova şi României

Şedinţa comună a Guvernelor Republicii Moldova şi României va avea loc pe 11 februarie, la Chişinău. Detaliile privind organizarea evenimentului au fost discutate astăzi, în cadrul întrevederii secretarului general al Guvernului, Dumitru Udrea, cu şeful Cancelariei prim-ministrului României, Mircea Abrudean.

În cadrul şedinţei va fi semnat Acordul de asistenţă nerambursabilă  în valoare de o 100 de milioane de euro. O parte din sumă va fi destinată pentru dezvoltarea localităţilor şi a proiectelor care vor aduce Republica Moldova mai aproape de Uniunea Europeană.

MIRCEA ABRUDEAN şeful Cancelariei prim-ministrului României: „Scopul viziteIi mele la Chişinău este de fapt pregătirea şedinţei comune de Guvern care v-a avea loc pe 11 februarie. Ocazie cu care se va semna şi acordul de fiananţare nerambursabilă de 100 de milioane de euro pe care Guvernul României îi va acorda Republicii Moldova, pe o perioadă de 7 ani.”

Autorităţile din Republica Moldova au mulţumit Guvernului României pentru sprijinul constant acordat.

DUMITRU UDREA, secretarul general al Guvernului Republicii Moldova: „Îmi exprim încrederea că numeroasele proiecte bilaterale se vor materializa şi în continuare, cu impact major pentru oameni. Avem proiecte de infrastructură, dar să nu uităm şi de cele sociale - din domeniul educaţiei, sănătăţii, culturii, care sunt apreciate de cetăţeni"

Şedinţe comune a Guvernelor Republicii Moldova şi a României au fost organizate în 2017, la Piatra Neamţ,  în 2015, la Neptun şi în 2012, la Iaşi şi Bucureşti.