POLITIC

Platforma DA a depus un denunţ la Procuratura Generală, pentru a cere investigarea faptelor imputate judecătorilor Dorel Musteaţă şi Nina Cernat

Membri Platformei DA au depus astăzi un denunţ la Procuratura Generală, pentru a cere investigarea faptelor imputate judecătorilor Dorel Musteaţă şi Nina Cernat. Denunţul a fost făcut în urma unui document emis de Serviciul de Informaţii şi Securitate. Preşedintele interimar al formaţiunii, Dinu Plîngău, susţine că mai mulţi membrii ai partidului au fost intimidaţi după ce au criticat numirea de către Parlament a lui Dorel Musteaţă în funcţia de judecător la Curţea Supremă de Justiţie. Acesta este bănuit de lipsă de integritate.

După ce în spaţiul public au apărut informaţii privind averea lui Dorel Musteaţă, Platforma DA a cerut explicaţii de la autorităţi. Iar asta a avut impact.  

DINU PLÎNGĂU, preşedintele interimar al Platformei DA: „Dorel Musteaţa, numirea căruia a fost criticată de Platforma DA, a expediat pe numele lui Alexandr Slusari o cerere prin care îl avertizează de răspundere penală. Totodată, aceştia au ieşit cu atacuri în privinţa familiei preşedintelui interimar al platformei DA, Dinu Plîngau. În paralel, Motpan Chiril şi Dinu Plingau au fost atacaţi cu ameninţări cu judecată.”

De cealaltă parte, judecătorul Dorel Musteaţă a respins toate acuzaţiile.

DOREL MUSTEAŢĂ, preşedinte interimar al CSM: „Eu nu am intimidat pe nimeni. Informaţia care am dat-o, am dat-o cu scopul de a mă apăra. E dreptul lor să sesizeze organele competente.”

Scandalul a luat amploare după ce Alexandr Slusari a intrat în posesia unei note informative emise de SIS, anul trecut, în care scrie că averea lui Dorel Musteaţă nu ar corespunde cu veniturile declarate. Potrivit documentului SIS, judecătorul şi rudele acestuia ar deţine patru autoturisme, şapte apartamente în Chişinău, două case şi 17 terenuri agricole.

În nota SIS este vizată şi magistratul Nina Cernat. Aceasta ar avea două case, trei apartamente, patru autoturisme, două camioane şi cinci terenuri agricole. Am încercat să luăm o reacţie de la Nina Cernat, însă, nu a fost de găsit. Procuratura Anticorupţie a anunţat că în cazul celor doi magistraţi se vor face investigaţii în cadrul unui dosar penal.