Politic

Sondaj Watchdog: Maia Sandu - în preferințele alegătorilor pentru un nou mandat de președinte

post-img
Maia Sandu

Maia Sandu este favorita în cursa pentru alegerile prezidențiale. Cel puțin asta arată un sondaj realizat de CBS Research, la comanda comunității Watchdog, în perioada 11-16 octombrie. Totodată, a crescut numărul indecișilor, potrivit rezultatelor aceluiași sondaj.

Astfel, 35% din respondenți au declarat că vor vota cu Maia Sandu. Pe locul doi în preferințele respondenților, dar la o distanță considerabilă de Maia Sandu, este Alexandr Stoianoglo. 9% din respondenți au spus că vor vota cu candidatul PSRM, în timp ce puțin peste 6% au declarat că vor vota cu candidatul Partidului Nostru, Renato Usatâi.

 

sondaj

În același timp, numărul indecișilor a crescut în ultimele săptămâni, ajungând la 28%, potrivit sondajului realizat de CBS Research. 

Totodată, majoritatea respondenților au spus că vor participa, cu siguranță la alegeri. Numărul celor deciși să iasă la vot a crescut de la 76,4% în luna august, la 85,7 în luna octombrie.

sondaj


Sondajul a fost realizat pe un eșantion de 1034 de persoane, prin telefon, în perioada 11-16 octombrie. Marja de eroare a sondajului este  3,05%. Sondajul a fost comandat de watchdog și a fost realizat de CBS Research, și a fost autorizat de CEC prin hotărârea 3051 din 9 octombrie 2024.

author-img_1

Lidia Gorka

Reporter