Actualitate

Veste bună pentru cei care iubesc călătoriile: Wizz Air își redeschide baza operațională pe Aeroportul Internațional Chișinău

post-img
Avion
Sursa foto: CANVA

Compania aeriană Wizz Air anunță redeschiderea bazei operaționale pe Aeroportul Internațional Chișinău - un eveniment important care marchează o etapă esențială în creșterea conectivității regionale și internaționale, contribuind semnificativ la evoluția economică și turistică a țării.

"Prieteni, veste bună pentru cetățenii noștri! De pe 16 decembrie, Wizz Air deschide baza operațională și vine cu rute spre 8 destinații: Germania - Berlin, Dortmund, Memmingen, Nuremberg, Italia - Verona și Bologna, Franța - Paris, Belgia - Bruxelles. Țara noastră devine și mai conectată la orașele importante din Uniunea Europeană.

Continuăm să creștem numărul de rute directe de pe aeroportul nostru. Cetățenii noștri vor putea călători mai mult, iar diaspora să revină mai ușor acasă", anunță ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu.

Operațiunile de bază vor oferi pasagerilor conexiuni directe către 16 destinații începând cu sezonul de iarnă inclusiv 8 rute noi cu zboruri care încep pe 16 decembrie, după cum urmează:

Chișinău Dortmund – luni, miercuri, vineri/ din 16 decembrie 2024

Chișinău Memmingen – luni, miercuri, vineri/ din 16 decembrie 2024

Chișinău Nuremberg – joi, duminică/ din 19 decembrie 2024

Chișinău Berlin – marți, sâmbătă/ din 17 decembrie 2024

Chișinău Verona – luni, vineri/ din 16 decembrie 2024

Chișinău Paris Beauvais – marți, sâmbătă/ din 17 decembrie 2024

Chișinău Bologna – miercuri, duminică/ din 18 decembrie 2024

Chișinău Brussels Charleroi – joi, duminică/ din 19 decembrie 2024

Această redeschidere va aduce numeroase beneficii pasagerilor, inclusiv prețuri competitive, o gamă diversificată de destinații și servicii moderne, prin:

- 𝐂𝐨𝐧𝐞𝐜𝐭𝐢𝐯𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞 𝐬𝐩𝐨𝐫𝐢𝐭𝐚̆: Wizz Air va oferi pasagerilor posibilitatea de a călători direct către orașe-cheie din Europa, contribuind astfel la dezvoltarea turismului și a relațiilor de afaceri.

- 𝐂𝐫𝐞𝐬̦𝐭𝐞𝐫𝐞 𝐞𝐜𝐨𝐧𝐨𝐦𝐢𝐜𝐚̆: Reluarea activităților bazei operaționale Wizz Air va stimula activitatea economică în regiune prin atragerea unui număr mai mare de pasageri și prin crearea de locuri de muncă suplimentare.

- 𝐃𝐞𝐳𝐯𝐨𝐥𝐭𝐚𝐫𝐞 𝐫𝐞𝐠𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥𝐚̆: Redeschiderea bazei va consolida poziția Aeroportului Internațional Chișinău ca un hub important în Europa de Est, sprijinind dezvoltarea durabilă a regiunii.

Cu un angajament ferm față de oferirea celor mai bune condiții de călătorie și siguranță pentru pasageri, Aeroportul Internațional Chișinău continuă să se dezvolte și să depună un efort sporit în diversificarea serviciilor, se arată într-un comunicat al AIC.

𝐀𝐧𝐝𝐫𝐚𝐬 𝐑𝐚𝐝𝐨, 𝐬̦𝐞𝐟𝐮𝐥 𝐃𝐞𝐩𝐚𝐫𝐭𝐚𝐦𝐞𝐧𝐭𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐝𝐞 𝐜𝐨𝐦𝐮𝐧𝐢𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐬̦𝐢 𝐀𝐟𝐚𝐜𝐞𝐫𝐢 𝐆𝐮𝐯𝐞𝐫𝐧𝐚𝐦𝐞𝐧𝐭𝐚𝐥𝐞 𝐥𝐚 𝐖𝐢𝐳𝐳 𝐀𝐢𝐫, 𝐚 𝐝𝐞𝐜𝐥𝐚𝐫𝐚𝐭: „Wizz Air și-a început operațiunile în Moldova în 2013 și și-a deschis baza la Chișinău în martie 2017. În acest timp, compania aeriană a transportat aproape 4 milioane de pasageri. Suntem Încântați să reluăm operațiunile noastre de bază și să adăugăm mai multe zboruri directe care leagă Chișinăul acum cu 16 destinații, subliniind viziunea noastră de creștere. Această dezvoltare va oferi aproape 91.000 de locuri suplimentare, asigurând o creștere a capacității de 374% în timpul sezonului de iarnă pentru pasagerii care călătoresc spre și dinspre Chișinău. Wizz Air se dedică să ofere oportunități de călătorie directe și să promoveze conexiunile între Moldova și restul Europei și nu numai. Pe măsură ce creștem, suntem mândri să contribuim la economia Moldovei prin crearea de locuri de muncă și îmbunătățirea conectivității pentru călători.”

𝐒𝐩𝐨𝐢𝐚𝐥𝐚̆ 𝐒𝐞𝐫𝐠𝐢𝐮, 𝐀𝐝𝐦𝐢𝐧𝐢𝐬𝐭𝐫𝐚𝐭𝐨𝐫 𝐢𝐧𝐭𝐞𝐫𝐢𝐦𝐚𝐫 𝐚𝐥 𝐀𝐞𝐫𝐨𝐩𝐨𝐫𝐭𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐈𝐧𝐭𝐞𝐫𝐧𝐚𝐭̦𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥 𝐂𝐡𝐢𝐬̦𝐢𝐧𝐚̆𝐮, 𝐚 𝐦𝐞𝐧𝐭̦𝐢𝐨𝐧𝐚𝐭 :”Redeschiderea bazei operaţionale Wizz Air la Chişinău demonstrează încă odată că devenim tot mai atractivi în industria transportului aerian, ceea ce demonstrează încrederea în potențialul aeroportului și al regiunii noastre. O bază aeriană înseamnă mai multe curse spre diverse oraşe europene, o creştere a noilor locuri de muncă la nivel local în aviaţie şi turism, dar şi diversificarea activităţilor aeronautice, fiind un pas important în dezvoltarea aeroportului, dar şi a zonei pe care acesta o deserveşte. Sperăm să fie un parteneriat de lungă durată şi benefic pentru ambele părţi.”

Compania low-cost Wizz Air a anunțat la sfârșitul anului trecut că revine în R. Moldova. Aceasta operează în prezent curse spre mai multe destinații.

Veste bună pentru călători. Două rute noi de pe Aeroportul Internațional Chișinău

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter