Sport

Luptătorii de stil liber ai Republicii Moldova, cu gândul la medalii europene

luptători

Luptătorii de stil liber ai Republicii Moldova și-au propus să urce pe podium la Campionatul European și să aducă acasă cât mai multe medalii. În total, zece sportivi vor reprezenta țara la turneul continental, programat săptămâna viitoare, la București.

ZFR

Au rămas câteva zile până la Europenele de Luptă, unde Republica Moldova va fi reprezentată la fiecare categorie de greutate de câte un sportiv. Pentru cei zece băieți urmează ultimele antrenamente pe saltea înainte de plecarea la București.

NICOLAE GRAHMEZ, luptător: "Până acum au fost antrenament intensive, acum sunt mai ușoare. Acum, cel mai important, este să avem grijă de noi, să acumulăm energie și să dăm totul la Campionatul European."

ROMAN DERMENJI, antrenor: " – Toți sunt sănătoși. Totul decurge foarte bună și avem o dispoziție bună. Toți merg după un rezultat cât mai bun. – Mai exact, ce rezultat? – Sperăm să luam, cel puțin, o medalie."

O medalie este obiectivul lui Maxim Salcuțan, care combină luptele cu muzica. Sub numele de scenă "Magnat", a lansat deja mai multe piese. Câteva dintre videoclipuri au depăşit opt milioane de vizualizări pe YouTube.

MAXIM SACULȚAN, luptător: – Cu îndrăzneală pot spune că mă aștept la o medalie. – Ce fel de medalie? – Ca fiecare sportiv, îmi doresc aurul. O să lupt pentru asta, desigur. Dar dacă va fi bronz sau argint, o sa fie un rezultat pozitiv pentru mine."

ZFR

Aspiră la prezența pe podium și ceilați luptători. Vasile Diacon, de exemplu, vrea să repete, cel puțin, performanța înregistrată din 2023.

VASILE DIACON, luptător: "Sunt mulțumit de starea pe care o am, atât fizic, cât și emotional. Sunt gata să repet rezultatul de anul trecut, când am obținut medalia de bronz. Campionatul European va arăta deja."

Campionatul European va reprezenta prima provocare pentru sportivii din Republica Moldova în 2024. Pe lângă cei zece luptători de stil liber, la turneul continental de la București vor concura șapte fete, dar și un lot format din mai mulți sportivi care se vor bate în proba greco-romană. Competiția se va desfășura în perioada 12 – 18 februarie.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter