Social

După doi ani de pandemie, municipiul Bălţi marchează cei 601 ani de existenţă

Hram la Balti
Sursa video: TVR MOLDOVA

94 de localităţi din Republica Moldova îşi sărbătoresc astăzi hramul, de Sfântul Nicolae. După doi ani de pandemie, şi municipiul Bălţi marchează cei 601 ani de existenţă cu mult fast. Ziua a început în centrul oraşului cu o impresionantă paradă a maşinilor de epocă şi a motocicletelor.

Locuitorii din Bălţi au început sărbătoarea de dimineaţă. În tot oraşul se auzea muzica iar în centru primăria a organizat un concert.

Bucătarii au încins grătarele iar oaspeţii s-au delectat cu bucate tradiţionale.

De hramul oraşului Bălţi, tradiţional, meșterii populari din nordul Republicii Moldova au expus pe tarabe obiecte tradiţionale de artizanat.

NICOLAI GRIGORIȘIN, primar, oraşul Bălți: „Locuitorilor din Bălți le urez sănătate și pace, orașului nostru îi urez prosperitate, iar tot ceea ce am planificat, reconstrucția drumurilor, construcția grădinițelor și școlilor, să se implementeze.” La hram au participat şi deputaţi din Parlamentul Republicii Moldova. LILIANA GROSU, deputat PAS: „În calitate de deputat, îmi propun să susțin toate proiectele de legi care ar contribui inclusiv și la dezvoltarea municipiului. Un proiect de lege pe care sper că-l vom promova în continuare în procedură legislativă este statutul municipiului Bălți.” EUGENIU SINCHEVICI, deputat PAS: „Astăzi va fi un Forumul digitalizări orașului Bălți. Ceea ce eu pot să urez este ca orașul Bălți să devină un oraș al viitorului, un oraș cu servicii digitalizate, unde viața cetățenilor să fie mult mai ușoară.” Oaspete de onoare al sărbătorii a fost Consulul General al României la Bălți. PETRIȘOR DUMITRESCU, Consulul General al României la Bălți: „Depunem toate eforturile pentru ridicarea nivelului calității vieții în municipiul Bălți. În acest sens, prin prisma parteneriatelor care sunt încheiate cu autoritățile din România, cu organele administrative din România găsim permanent soluții pentru a aduce prin creativitate și inovație noi și noi măsuri pentru ridicarea nivelului de trai.” Sărbătoarea va culmina, de la ora 20,00, cu un concert grandios susținut de DoReDoS, SunStroke Project, Pașa Parfeni și Minelli, o cunoscută interpretă din România.

author-img_1

Constantin Uzdris

Reporter